torstai 24. huhtikuuta 2014

Mustia unia

Näin viime yönä jotain katastrofiunta. Ajoimme autolla ja taivaalla oli jotain suurta mustaa, savua tai pilviä, mutta ei tavallisia. Hyvin uhkaavan tuntuista. Edessä päin oli kiertotie, jolle autot ohjattiin.En saa kaikista unen liepeistä kiinni, mutta hyvin painostava se oli.

Olen ollut stressaantunut, ihanasta keväästä huolimatta. Työpaikalla on taas kerran muutoksia, työkaverikin irtisanoutui ja olen ollut hyvin väsynyt. Äiti on meillä lomailemassa ja hänen terveydentilansa ja tulevaisuuden pelot aiheuttavat myös ahdistusta. Ehkä näissä riittää selitystä mustille unilleni.

I had an oppressive dream last night. I was in the car with someone driving along. There was something black in the sky all over, smoke or clouds, nothing usual. There was a strong feeling of something very frightening. The cars were being led to a detour. I can't quite get back to the dream, but the feeling was very oppressive. 

 I've been feeling stressed lately, despite the lovely spring time. There have been changes at my work place, my colleague gave notice, and I've been feeling very tired. My mother is staying with us for a holiday. Her deteriorating health and worry for the future is distressing. All these things are making me feel anxious. Onneksi on valoisampiakin asioita elämää tasapainottamassa. Kevät on lempivuodenaikani: kaikki alkaa uudelleen, joka puolelta nousee uutta vihreää. Kasvien kehitystä on ihana seurata. Olen vienyt osan pikkutaimista jo kasvihuoneeseen voimistumaan. Kylmien öiden takia joudun niitä vielä suojaamaan harsolla yöksi.

Luckily there are good things in my life too. It is my favourite time of year, spring. All things are new, there's green sprouting everywhere. It is wonderful to watch things grow. I've taken some of my small plants to the greenhouse to get stronger. I've had to shield them with gauze for the cold nights.


Kissat ovat alituinen ilon lähde. Ne ulkoilevat päivittäin valvottuna ja ovat aivan innoissaan keväästä, linnuista, ötököistä ja lentävistä lehdistä. Likatassut täytyy muistaa pestä välillä.

The cats are a source of joy. They go out every day with us. They love the birds, bugs and leaves that fly in the wind. It is important to keep your paws clean.


sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Lämpimän odotusta

Töissä on ollut kiireinen jakso. Onneksi on pyhiä tulossa. Viikonloppuna on ollut masentava sää, pilvistä, tuulista ja sateista. Olen hoitanut taimia sisällä, kun ei ulos oikein tee mieli mennä.


Taimipöydällä alkaa olla ahdasta. Koulitsin härmesalviat ja kuukausimansikat, tomaatit on jo koulittu. Saisi ulkona lämmetä ja aurinko paistaa. Voisin siirtää osan taimista jatkamaan kasvihuoneeseen kasvuaan.


Kissat haluaisivat ulos joka päivä. Ne istuvat ikkunalla hyttysverkon takana ja säksättävät linnuille. Mimmi on kasvanut kovasti, se on melkein isompi kuin pari kuukautta vanhempi Veera.


Laitoimme lattialle äidiltä tuomani nukkamaton. Veeran piti heti tutkia se tarkkaan, päältä ja alta.Mimmi seurasi touhua lipaston päältä. Varsinainen kissakoriste.


Laittelin vähän kukkakoristetta helmililjoista kirppikseltä ostamaani verkkokoriin. Kukat saavat odottaa viileässä pääsiäiseen asti.

Mukavaa pääsiäisen odotusta!