En ole paljon harrastanut reseptien jakamista, vaikka pidän leipomisesta ja ruoanlaitosta. Mutta on minulla yksi resepti, joka on jakamisen arvoinen. Äitini teki tätä mansikkatorttua jo 60-luvulla, enkä ole parempaa torttua vielä maistanut. Kakun hyvyydestä kertoo sekin, etten ehtinyt ottaa kokonaisesta kakusta kuvaa.
Mansikkatorttu joka vie kielen mennessään
Pohja:
200 g voita
150 g eli vajaa 2 dl sokeria
1 muna
200 g eli n. 3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Päälle:
2-3 dl kuohukermaa, sokeria, vaniljasokeria
½-1 litraa mansikoita
Voitele piirasvuoka ja jauhota se tai käytä leivinpaperia.
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi, lisää seokseen kananmuna hyvin vatkaten. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhoseos taikinaan. Levitä taikina vuokaan ja paista uunin keskiosassa 200 astetta n. 20 minuuttia.
Kumoa torttu lautaselle ja anna jäähtyä. Vatkaa kerma, lisää sokeria ja vaniljasokeria maun mukaan. Kaada kerma tortulle ja kerman päälle reilusti mansikoita.
Nami! Varmana hyvää.
VastaaPoistaOnkohan tuo Viva-lehti vielä saatavilla kaupoissa! Pitää kipittää lehtihyllylle...
Hyvää se on, toivottavasti mansikoita riittää.
PoistaKylläpä näyttää ja kuulostaa hyvältä! Kiitos ohjeesta.
VastaaPoistaEikun kokeilemaan sitten, hyvää tulee.
Poista