tiistai 4. elokuuta 2015

Mansikkatorttu joka vie kielen mennessään


En ole paljon harrastanut reseptien jakamista, vaikka pidän leipomisesta ja ruoanlaitosta. Mutta on minulla yksi resepti, joka on jakamisen arvoinen. Äitini teki tätä mansikkatorttua jo 60-luvulla, enkä ole parempaa torttua vielä maistanut. Kakun hyvyydestä kertoo sekin, etten ehtinyt ottaa kokonaisesta kakusta kuvaa.

Mansikkatorttu joka vie kielen mennessään


Pohja:
200 g voita
150 g eli vajaa 2 dl sokeria
1 muna
200 g eli n. 3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Päälle: 
2-3 dl kuohukermaa, sokeria, vaniljasokeria
½-1 litraa mansikoita

Voitele piirasvuoka ja jauhota se tai käytä leivinpaperia. 
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi, lisää seokseen kananmuna hyvin vatkaten. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhoseos taikinaan. Levitä taikina vuokaan ja paista uunin keskiosassa 200 astetta n. 20 minuuttia.
Kumoa torttu lautaselle ja anna jäähtyä. Vatkaa kerma, lisää sokeria ja vaniljasokeria maun mukaan. Kaada kerma tortulle ja kerman päälle reilusti mansikoita.


4 kommenttia:

  1. Nami! Varmana hyvää.
    Onkohan tuo Viva-lehti vielä saatavilla kaupoissa! Pitää kipittää lehtihyllylle...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää se on, toivottavasti mansikoita riittää.

      Poista
  2. Kylläpä näyttää ja kuulostaa hyvältä! Kiitos ohjeesta.

    VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin, ilahdun jokaisesta!