torstai 24. huhtikuuta 2014

Mustia unia

Näin viime yönä jotain katastrofiunta. Ajoimme autolla ja taivaalla oli jotain suurta mustaa, savua tai pilviä, mutta ei tavallisia. Hyvin uhkaavan tuntuista. Edessä päin oli kiertotie, jolle autot ohjattiin.En saa kaikista unen liepeistä kiinni, mutta hyvin painostava se oli.

Olen ollut stressaantunut, ihanasta keväästä huolimatta. Työpaikalla on taas kerran muutoksia, työkaverikin irtisanoutui ja olen ollut hyvin väsynyt. Äiti on meillä lomailemassa ja hänen terveydentilansa ja tulevaisuuden pelot aiheuttavat myös ahdistusta. Ehkä näissä riittää selitystä mustille unilleni.

I had an oppressive dream last night. I was in the car with someone driving along. There was something black in the sky all over, smoke or clouds, nothing usual. There was a strong feeling of something very frightening. The cars were being led to a detour. I can't quite get back to the dream, but the feeling was very oppressive. 

 I've been feeling stressed lately, despite the lovely spring time. There have been changes at my work place, my colleague gave notice, and I've been feeling very tired. My mother is staying with us for a holiday. Her deteriorating health and worry for the future is distressing. All these things are making me feel anxious. Onneksi on valoisampiakin asioita elämää tasapainottamassa. Kevät on lempivuodenaikani: kaikki alkaa uudelleen, joka puolelta nousee uutta vihreää. Kasvien kehitystä on ihana seurata. Olen vienyt osan pikkutaimista jo kasvihuoneeseen voimistumaan. Kylmien öiden takia joudun niitä vielä suojaamaan harsolla yöksi.

Luckily there are good things in my life too. It is my favourite time of year, spring. All things are new, there's green sprouting everywhere. It is wonderful to watch things grow. I've taken some of my small plants to the greenhouse to get stronger. I've had to shield them with gauze for the cold nights.


Kissat ovat alituinen ilon lähde. Ne ulkoilevat päivittäin valvottuna ja ovat aivan innoissaan keväästä, linnuista, ötököistä ja lentävistä lehdistä. Likatassut täytyy muistaa pestä välillä.

The cats are a source of joy. They go out every day with us. They love the birds, bugs and leaves that fly in the wind. It is important to keep your paws clean.


8 kommenttia:

 1. Ihan varmaan nuo ahdistuksen asiat puskevat uniin, tuollaiset ovat suuria asioita. Voimia!
  Ihanat pikkuiset tytöt ovat varmasti ihmeissään ja innoissaan kaikesta ympärillään pörräävästä!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Saila! Olen lukenut sinun ihanaa blogiasi säännöllisesti, mutta kommentointi on jäänyt. Tuntuu että koko ajan on kiire. Se on tämä puutarhaihmisen sesonkiaika sellaista, tuntuu että kaikki asiat pitäisi tehdä yhtä aikaa.

  VastaaPoista
 3. Helposti arjen huolenaiheet tulee uniinkin. Painajaiset on ikäviä, tsemppiä!
  Kevät on tosiaan parasta aikaa, kun kaikki kasvaa mutta mikään ei vielä ole kuitenkaan kasvanut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempistä! Ainahan nämä tilanteet lopulla tasautuvat, tai sitten itse niihin sopeutuu. Onneksi pääsee kohta viikonlopuksi rapsuttamaan puutarhaa. :)

   Poista
 4. Blogistani löytyy sinulle haaste, osallistuminen vapaaehtoista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jaana haasteesta! Vastaan siihen oikein mielelläni.

   Poista
 5. Voi ! Elän aika samanlaisessa elämäntilanteessa kuin sinä. Huolta on kovasti läheisten voinnista ja tulevaisuudesta, myös kaksi kisuamme sairastaa ja töissä asiat eivät ole kohdallaan..nekin kuormittaa.
  On asioita , joihin ei pysy vaikuttamaan..ei voi muuta kuin yrittää hellittää...milä on vaikeata ainakin minulle, koska homman pitäisi olla hanskassa !
  Syvään hengittämistä, kauneuden huomaaminen ympärillä...kissan katse ja kosketus, pienet asiat auttavat !
  Unet voivat olla aikamoisia. Toimivat varmaankin parantavasti vaikka olisi kuinka mustia.
  Iloista uutta alkava viikkoa ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos myötätunnosta. Monella on varmaan samankaltaisia huolia. Joskus ne vain tuntuvat kaatuvan päälle liikaa. Olen samaa mieltä noista pienistä asioista. Joka aamu on ihanaa herätä, kun Veera hyppää tyynylle, työntää märän nenänsä nenääni kiinni ja alkaa kehrätä, että olisi ylösnousun aika. Kissa osaa kyllä laittaa hyvin asioita tärkeysjärjestykseen. Samoin luonto, puutarha ja siellä puuhastelu ovat tärkeää terapiaa. Iloista viikkoa sinullekin! Jaksaa, jaksaa, jaksaa...

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin, ilahdun jokaisesta!