torstai 18. heinäkuuta 2013

Yksikätinen kittaaja


Tekevälle sattuu, vahinko ei tule kello kaulassa. Kaikenlaiset sanonnat sopivat tähän tilanteeseen. Sain kipsin vasempaan käteen. Värttinäluun murtuma.

Ilta-aika ennen kuutta. Väsymys, arviointikyvyn puute? Kasvihuoneen oveen yksi maalikerros ennen sadetta. Porrasjakkara betonilaatalla. Jakkaran yksi jalka lipsahtaa pehmeälle maalle. Jakkara nurin, ilmalento vasemman käden päälle. Kipu. Maalia silmälaseissa, tukassa, kädessä, joka paikassa. Mies pesee swarfegalla enimmät maalit. Vaatteiden vaihto ja sairaalan ensiapuun. Käden kuvaus, värttinäluu murtunut useasta kohdasta. Käsi roikkumaan, venytys, paikalleen veto, käden kipsaus. Uusi kuva. Ei leikkausta ainakaan tässä vaiheessa. Sairaslomaa 5 viikkoa. Kiitokset Lohjan aluesairaalalle nopeasta ja selkeästä toiminnasta.

Kokeilin tänä aamuna: kyllä yhdellä kädelläkin kittaa ikkunaa. Alan siis valmistaa uutta satsia kittiä.

I'm a one-handed putty-layer now. Broke my left wrist falling off a chair while painting the green house door yesterday. 5 weeks sick leave and a cast in my hand. Have noticed that I can spread putty with one hand. Now start mixing new patch of putty.

4 kommenttia:

 1. Voihan mahrooton! Onneksi ei käynyt pahemmin. Nuo on vaarallisimpia hetkiä, kun on väsynyt ja ajattelee: "tän äkkiä vielä..." Olen havainnut, että silloin tapahtuu odottamattomia. Kannattaisi ehkä yrittää olla viisas ja välttää niitä tilanteita. Joskus onnistunkin lopettamaan ajoissa. Pikaista paranemista kädelle! Ja toivottavasti yksikätisenä sujuu, onhan se varmaan turhauttavaa kun on hitaampaa.

  VastaaPoista
 2. Kiitos sympatiasta! Mietin juuri oikealla kädellä kittiä puristellessani, että pitää olla varovainen ettei kohta ole jännetuppitulehdus oikeassa kädessä. Mutta täytyy lisätä lukemisen ja muun kevyen tekemisen määrää ja koettaa pysyä kohtuudessa muissa hommissa. Loma joka tapauksessa piteni. On enemmän aikaa hitaammalle puuhastelulle.

  VastaaPoista
 3. Voi sentään, tekeville käsille saattaa sattua kaikennäköistä. Hyvä kuitenkin, että sait asianmukaista hoitoa nopeasti eikä tosiaan käynyt pahemmin. Sinnikäs olet, toivottavasti käsi tulee nopeasti kuntoon. Ja upea orangerinne valmistuu kyllä ajallaan.

  VastaaPoista
 4. Kiitos tsempistä. Olen aina ajatellut että pahinta mitä minulle voisi sattua on, etten voisi tehdä käsillä mitään. Onneksi on oikea käsi kunnossa. Tänään vähän kittasin ja maalasin kuitenkin.

  VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin, ilahdun jokaisesta!