lauantai 18. tammikuuta 2014

Kuurankukkia kasvihuoneessa

Piipahdan välillä kasvihuoneessa peittelemässä klematiksia ja patioruusua. Nyt pakkasten tultua siellä on kauniit kuurankukat ikkunoissa.


Maassa on vähän lunta täällä Etelä-Suomessa. Pelkään että Flammentanz-köynnösruusu kärsii pakkasesta. Siirsin sen syksyllä tähän kasvihuoneen eteläseinustalle. Peittelin sitä vähän havuilla, mutta kun lunta ei ole, ei havuista taida olla paljon pakkassuojaa.

The greenhouse windows have got frost flowers with the cold weather. I go there sometimes to make sure the clematis and rose are well covered. There's very little snow and I fear for my climbing rose Flammentanz, which I moved to the south side of the greenhouse.Pelargonit kukkivat kalpean vaaleanpunaisin kukin kuistillamme. Lämpötila on 5-10 asteen vaiheilla näin pakkasella. Kuistilla ovat talvehtimassa myös oliivit ja kokeeksi yksi kelloköynnös ja keijunmekkokin.Kuivia lehtiä pitäisi taas kerätä. Kohta pääsee leikkaamaan pelargonit ja vaihtamaan mullat. Sisällä wc:n ikkunalla kasvavissa pelargoneissa on pienen pieniä uusia lehtiä. Kasvuvoima alkaa pian jyllätä.

My house plants are not liking the darkness and dry air inside. I wash them under the shower regularly. I try to keep the temperature low in the work room, where we have more light. Soon it is time to cut the geraniums and give them new compost.


Huonekasveilla on vaikeat ajat. Pimeää ja kuivaa on, ja liiankin lämmintä. Työhuoneessa olen yrittänyt pitää vähän viileämpää lämpöä silloin kun siellä ei oleskella. Pullojukat näyttävät vähän raasuilta. Lehtikaktuksia minulle on kertynyt liikaakin, tuo vasemmalla oleva on valkokukkainen, joten se oli pakko hankkia. Niihin ei ole maailman helpointa vaihtaa multia. Hanskat vaaditaan.

Käytin tänään limoviikunan suihkussa. Se on kasvanut aika isokokoiseksi. Talvella se tiputtelee lehtiä, mutta ei ole saanut tuholaisia vielä kertaakaan. Kissat tykkäävät oleskella kasvien alla, vähän kuin viidakossa.

Meillä on ollut aika vilkasta päivisin, kun Veera ja Mimmi lentävät ympäri huushollia. Painiotteluita syntyy, kun kaverukset kohtaavat. Välillä täytyy kuitenkin levätä. Kisut ovat parhaita kavereita, pesevät toisiaan ja nukkuvat melkein aina yhdessä.

The cats are making havoc in the house. They have wrestling matches but they are the best of friends. They usually sleep together.2 kommenttia:

  1. Ihanat kisutytöt siellä! Tuollainen talvilämmin viileä kuisti on oiva paikka talvetukseen, se on minun toivelistallani. Nyt on varasto jo melkein liian täynnä ruukkuja kaiken muun rojun keskellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puutarhaihmisen ehdoton ykkönen on talvetuspaikka. Meidänkin kuisti on aika pieni, valoa ei riitä kaikille kasveille, mutta pääasia on viileys, jota monet kasvit talvella kaipaavat valon vähyyden takia.

      Poista

Kiitos kun jätät kommentin, ilahdun jokaisesta!