sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Kuusikortteja syntyy

Olen askarrellut joulukortteja iltaisin ja viikonloppuna. Se on rentouttavaa puuhaa. Alkuun tuntuu, ettei keksi mitään ideoita ja kortit ovat kökköjä. Sitten alkaa päästä flow-tilaan ja ideat alkavat tulla helposti.


Kävin ostamassa ekokortteja ja -kuoria, koska pidän niiden pehmeästä kuosista ja aidosta paperin tunnusta. Värit käyvät hyvin yhteen Gudrun Sjödenin luetteloiden ekopehmeisiin väreihin. Kuvasta ei näy vasemmassa kortissa puiden oksilla olevia pienenpieniä timanttitarroja, jotka näyttävät aivan jääkiteiltä.


Aika monissa korteissa on kuusia. Niitä on helppo yhdistää erilaisiin taustoihin. Yksi kuusi on kirjailtu pellavakankaalle.

 
En erityisemmin välitä hyvin kirkkaista ja kirjavista joulukorteista. Varsinkin kirkkaan punaisen ja vihreän väriyhdistelmä käy silmiini. Pehmeät värit ovat minusta kauniimpia.


Kuusia, kuusia, kuusia. Minun piti itse asiassa ottaa kissoista joulukorttikuvat, mutta se olisi pitänyt hoitaa jo silloin, kun oli vielä vähän valoa. Neuloin kyllä yhden kissankaulaliinan punaisesta langasta. Kuvausjärjestelyt ovat kuitenkin miettimättä. Ehkä otan joulukuvat vasta kevättalvella seuraavaa vuotta varten.


Veera ja Mimmi touhuavat entiseen tapaan ja hellät hetket kääntyvät helposti taistelun tuoksinaksi. Kaveruus kestää kyllä pienet naarmut ja kolhut.

6 kommenttia:

 1. Ihania kortteja! En muista, olenko ikinä tehnyt joulukortteja, en ainakaan niin, että askartelisin kaikki. Ja jos olenkin, niin siitä täytyy olla ainakin 20 vuotta. Voisikin ottaa tavaksi, tai ainakin rohkeasti kokeilla! Kun lopputulos voisi olla noin ihana, korttisi ovat todella kauniita!
  Kissa-aiheisille korteille olisi ainakin käyttöä, kaikille kissamielisille ystäville olisi kiva lähettää sellaiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, pidän itsekin joistakin korteista tosi paljon. Niiden tekeminen on tosi palkitsevaa. Mutta sinäpä sen sanoit, kissakortteja. Miksi minulle ei se tullut mieleen. Täytyypä leikata seuraavaksi kissamallisia kuvioita. Kiitos vinkistä!

   Poista
 2. Ihanaa. Olet tehnyt taas kortteja. Tuotoksiasi on mukava katsella.

  Kerroit ostaneesi ekokortteja, koska pidät aidon paperin tunnusta. Oletko kokeillut valmistaa itse paperia? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole kokeillut, mutta tiedän kyllä prosessin. Ehkä sitten kun on enemmän aikaa. Innostun aina kaikista uusista jutuista, joten kaikenlaista tulee kokeiltua. Pitäisi kyllä tehdä muitakin kortteja kuin jouluksi.

   Poista
 3. http://www.taajamafarmari.blogspot.fi/2014/12/joulukorttipaja-kuusia-kuusia-enemman.html
  Kiva että jollain muullakin on "kuusikausi". ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kivoja kortteja sinulla. Tästä huomaa miten monella eri tavalla voi samaa aihetta käsitellä. :)

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin, ilahdun jokaisesta!