maanantai 29. joulukuuta 2014

Virkatut

Olen virkannut erilaisia isoäidinneliöitä langantähteistä silloin tällöin talvi-iltaisin, niitä löytyy eri kokoja ja väriyhdistelmiä. Joissakin on ruskea reunimmainen kerros, joissakin valkoinen. En oikein tiedä mitä niistä tekisi, ehkä otan ne jossain vaiheessa kaikki esille ja keksin niistä jotain.

Sitten olen tehnyt ohuista langanlopuista pikkutilkkuja jonkin vauvanpeiton ohjeen mukaan. Minusta nämä tilkut ovat aika kauniita. En tiedä vielä mitä niistäkään syntyy lopulla. Ehkä tyynynpäällisiä tai jotain?


I've been crocheting for many years small squares from scrap yarn in the winter evenings, Some are bigger, some smaller, most are Grandma's squares. These are made by a pattern I found for a baby blanket. I have no need for baby blankets, but maybe these could be made into a pillow case or something?

sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Kuusikortteja syntyy

Olen askarrellut joulukortteja iltaisin ja viikonloppuna. Se on rentouttavaa puuhaa. Alkuun tuntuu, ettei keksi mitään ideoita ja kortit ovat kökköjä. Sitten alkaa päästä flow-tilaan ja ideat alkavat tulla helposti.


Kävin ostamassa ekokortteja ja -kuoria, koska pidän niiden pehmeästä kuosista ja aidosta paperin tunnusta. Värit käyvät hyvin yhteen Gudrun Sjödenin luetteloiden ekopehmeisiin väreihin. Kuvasta ei näy vasemmassa kortissa puiden oksilla olevia pienenpieniä timanttitarroja, jotka näyttävät aivan jääkiteiltä.


Aika monissa korteissa on kuusia. Niitä on helppo yhdistää erilaisiin taustoihin. Yksi kuusi on kirjailtu pellavakankaalle.

 
En erityisemmin välitä hyvin kirkkaista ja kirjavista joulukorteista. Varsinkin kirkkaan punaisen ja vihreän väriyhdistelmä käy silmiini. Pehmeät värit ovat minusta kauniimpia.


Kuusia, kuusia, kuusia. Minun piti itse asiassa ottaa kissoista joulukorttikuvat, mutta se olisi pitänyt hoitaa jo silloin, kun oli vielä vähän valoa. Neuloin kyllä yhden kissankaulaliinan punaisesta langasta. Kuvausjärjestelyt ovat kuitenkin miettimättä. Ehkä otan joulukuvat vasta kevättalvella seuraavaa vuotta varten.


Veera ja Mimmi touhuavat entiseen tapaan ja hellät hetket kääntyvät helposti taistelun tuoksinaksi. Kaveruus kestää kyllä pienet naarmut ja kolhut.

lauantai 6. joulukuuta 2014

Pojan itsenäisyyspäivä

Tänään vietiin nuoremman poikani muutokuorma Helsinkiin. Hän muutti kimppakämppään veljensä ja toisen kaverin kanssa. Olo on haikea, vaikka olikin jo aika itsenäistyä. Sellainen itsenäisyyspäivä hänellä.


Kukas meitä nyt ulkoiluttaa?