keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Luiskaa pukkaa terassiin


Tänä aamuna mies kipaisi puukeskuksesta luiskatarvikkeet. Puukeskuksen kaverit kutsuvat miestäni audimieheksi ja kyselevät milloin hän hankkii kattotelineen. Audin sisällä on tullut tähänkin projektiin kaikki puutavara. Salaisuus on ennakkosuunnittelu ja tarkka mittaus. Puut sahataan kaupassa sopivaan mittaan, että mahtuvat autoon.
Siinä ei kauan nokka tuhissut kun luiska oli valmis.


Luiska on ehkä hivenen jyrkkä, mutta tähän kohtaan ei loivempaa mahtunut. Ajattelin laittaa siihen ohuesta rimasta askelmia niin, että keskelle jää kottikärryn pyörän mentävä aukko ja jaloilla voi sitten ottaa askelmista tukea. Hieno se kumminkin on.

My man made a ramp for the green house terrace. It is meant for the wheelbarrow. Automaattiset tuuletusikkunat ovat paikallaan ja toimivat. Niistä tuli yllättävän söpöt. Nurkat sai samalla laudoitettua. Näyttää vähän valmiimmalta.
The automatic ventilator windows are in place. Self-made, naturally.


Minä olen taas palannut raaputtamaan. Sekin onnistuu, kun laittaa kappaleen kiinni pöytään puristimilla. Kipsikäteen laitoin muovipussin, ettei se likaantuisi. Nyt ei kipsiä korjata enää ennen poistoa, joten tämän pitäisi mennä vielä kolme viikkoa.

Teemme töitä kasvihuoneella yleensä aamusta klo 8 jälkeen tuonne iltapäivään, kahden-kolmen välille, jolloin alkaa tulemaan nälkä. Sitten laitetaan ruokaa, syödään ja huilataan, katsellaan tv:tä tai minä usein lueskelen. Tänään sain poistettua kitit ja lasin sekä raaputettua ja hiottua yhden ikkunan  sekä vedettyä maalikerroksen kahteen ikkunaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät kommentin, ilahdun jokaisesta!