keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Laiskan ihmisen joulukukat

Kuistilla kukkia kastellessani huomasin, että viime pääsiäiseltä kuistille jääneet helmililjat ja narsissit ovat alkaneet puskea vihreää.


Joulukukat saa näinkin kätevästi, jos ei ole turhan nopea kuistin sisustuksen kanssa. Yleensä olen laittanut nämä pääsiäiskukat maahan kesällä, mutta nyt taisi olla huhtikuun jälkeen muuta puuhaa. Meillä oli koko kesäkauden huusholli kuin koiranoksennus nuoren miehen kämppä, kun ei ehditty muka muuta tekemään kuin kasvihuonetta.

I noticed that my Easter flowers have decided to become Christmas flowers, and are shooting green stuff. I haven't been too hasty to clear up Easter from my porch.Kasvihuoneesta puheen ollen, patioruusu kukkii edelleen, kuva on viime viikonlopulta, ennen muutamaa pakkasyötä. Lämmintä luvattiin, mutta eilen aamulla oli ulkomittarissa -8 astetta, ja kun kävin katsomassa kasvihuoneen mittaria, sielläkin oli -5. En ollut edes suojannut kasveja, kun ei luvattu kovempaa pakkasta. Verenpisarat olivatkin kurtussa, mutta oliivit eivät olleet vielä moksiskaan. Täytynee alkaa pelastaa kasveja vähitellen sisätiloihin.

The first real frost night was perhaps lethal for my fuchsias, but the olives are still going strong. We had -5 C in the greenhouse and -8 outside. I think it is time to move the plants to the porch for the winter.Verenpisarat ovat pakkasenkestävissä ruukuissa. Vielä pari päivää sitten ne olivat ihan kunnossa (kuva). Täytyy leikata alas ja viedä kellariin ja kokeilla josko vielä keväällä lähtevät versomaan. Minulla on kyllä huonoja kokemuksia verenpisaran talvetuksesta. Oliiveille tämä ylimääräinen valoisa kausi syksyllä on ollut varmaan hyväksi. Mutta nyt on niidenkin aika siirtyä kuistille + 10 asteen lämpöön.


Näitä mussukoita kaipailen!

I miss these darlings!


Minulle on iskenyt hirvittävä kissakuume. Selailen kodittomien kissojen sivustoja ja tori.fi sivun lemmikkieläimiä. Välillä kiikutan kannettavan miehen eteen ja näytän hänellekin "miten ihana söpöläinen". Mies vain pyörittelee silmiään, hän antoi kissan jälkeenjääneet ruoatkin jo naapurin Pörrölle. Mies on nähnyt kissaunia jo useaan kertaan Miirun lähdön jälkeen. Minä en yhtäkään. Mutta uneksin silti kissoista!

I have a fever, cat fever. I browse the net for Homeless cats and Rescue cats. I show pictures of cats to my man, who rolls his eyes. He gave away Miiru's food to the neighbor's cat Pörrö. I haven't even had one dream about cats, but I still dream about having them.

2 kommenttia:

  1. Voi noita mussukoita ♥ Kyllä ne sydämeen jäävät pysyvästi!
    Nuo joulukukathan tulevat edullisiksi ;-D

    VastaaPoista
  2. Näin se on. Sekä minä, mies että poika nähdään välillä silmännurkasta Miirun vilahtavan ohi. Ei ole hän meitä vielä ihan kokonaan jättänyt.
    Saa nähdä tuleeko noista vihreistä jotain, kun ei ole puoleen vuoteen kasteltu eikä ole multaakaan niissä varmaan. :)

    VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin, ilahdun jokaisesta!