keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Edistyy ja edistyy

Jotenkin kuvittelin tammikuun alussa, kun aloitimme yläkerran maalausremonttia, että kauankos tässä menee, pianhan jo tätä sisustamme. Nyt on mennyt yli 2 kuukautta, ja taitaa mennä kolmaskin, ennen kuin koko homma on valmis. Nyt on kuitenkin hyvä vaihe menossa, kun seinät ja katto on maalattu, toinen ikkunakokonaisuus on maalattu sisältä ja välistä, ja lattia hiottu ja ensimmäinen maalikerros on tehty.


Lattian hiomiseen otimme ammattilaisen koneineen, onneksi löytyi ihan naapurista. Päivässä urakka oli tehty ja itselle jäi vain kittaaminen ja mukavampi maalaushomma. Mies maalasi ensimmäisen kerroksen eilen Permo-lattiamaalilla ja aikamoinen haju oli yläkerrassa. Hän oli joutunut kesken maalaamisen juoksemaan suojamaskeissaan ulos pelastamaan Mimmiä, joka huusi apua pihalla. Naapurin kolli istui kuulemma vieressä katsomassa, Mimmi taisi vähän ahdistua siitä. Mies sanoi, että hänellä taitaa olla naapurustossa vähän outo maine, kun käy kissaneitejä välillä suojelemassa ja huutamassa naapurin kissoille.

Tänään tulee toinen ohut maalikerros ja ehkä minä maalaan vielä viikonloppuna kolmannen kerroksen. Sitten voi jo varovasti alkaa tuomaan huonekaluja, kunhan maali on kuivunut kunnolla. Kokonaanhan tuo öljymaali kovettuu vasta n. kuukauden aikana, joten pitää laittaa aluksi mattoja kissankynsien varalle, ettei tule jälkiä uuteen maalipintaan.


Maalasin viikonloppuna myös tämän karkkituolin ekan kerroksen. Meillä on kaksi tällaista pikkutuolia, lastenkokoisia pinnatuoleja. Olen näitä talven mittaan liimaillut ja hionut. Päätin tehdä niistä karkkiväriset, ja niinpä maalin nimi onkin Karamelli. Tässä kuvassa väri näyttää vähän tummemmalta kuin onkaan, valo oli ehkä vähän huono. Tällaiseen valkoiseen ympäristöön on helppo tuoda väriä näillä pienillä elementeillä, esineillä ja tekstiileillä. 

Kaikenlaista muutakin remonttihommaa on tehty nyt, kun pojat eivät ole enää ruokavahvuudessa vakituiseen. Keittiön tiskipöydän puupinta kaipasi kunnostusta. Vesi oli mustuttanut pyöreän altaan reunan ja löysimme Ikeasta pöytään vähän käytännöllisemmän altaan.


Tässä on mittaus käynnissä reiän tekoa varten. Entinen pyöreä reikä jää sopivasti piiloon alle. Tässä allasmallissa on pieni valutuspöytä altaan vasemmalla reunalla. Se on hyvin tarpeen, kun pesee niitä harvoja käsinpesua vaativia juttuja, tai vaikka perunoita.

 
Pöytäpinta hiottiin ja käsiteltiin Osmon puuvahalla useaan kertaan. Nyt se on taas kuin uusi. Välitilaan halusimme laittaa laatat altaan kohdalle, koska paneli on vaikea pitää puhtaana. Tietysti halusin sellaiset laatat, joita ei löydy kuin tilaamalla. Valkeat, fasettihiotut tiilen malliset laatat, jotka laitetaan tiililadonnalla. Tilasimme samalla laattarivin myös wc:n käsienpesualtaan yläpuolelle. Laitan kuvaa lopputuloksesta myöhemmin.

Meidän huushollin sisustusmaailma on näköjään saanut aika paljon vaikutteita ruotsalaisesta sisustuslehdestä Lantliv. Valkoista helmiponttipanelia, fasettihiottuja laattoja, piristeenä väriä tekstiileissä, vanhaa ja uutta. Pidän tuosta lehdestä paljon, ja ostan usein irtonumeroita.


Kasvihuonekautta ei ole meillä vielä avattu, remonttikiireiden takia. Olen käynyt tirauttelemassa vettä muutamille siellä talvehtiville kasveille. Yksi viikonloppu pesin siellä vähän ruukkuja. Taimiakaan ei vielä ole kuin paprikat ja basilikan taimia. Viime viikonloppuna laitoin sentään tomaatin siemenet multaan. Tulisi nyt lämmintä ja aurinkoa ainakin pääsiäiseksi, niin voisi laittaa kasvihuoneen kuntoon.


Kissatkin odottavat jo lämpimämpiä säitä. Ulkona kuitenkin käydään joka päivä. Jos sataa, ollaan vain pieni hetki. Veera tarkkailee tilannetta.

8 kommenttia:

 1. On se hienoa, että pienellä kissatytöllä on sellainen pappa, joka tulee pelastamaan vaikka maski päällä :-)
  Aivan ihanalta näyttää, olette jo tosi pitkällä, kun on nuo isot vaiheet tehty. Kasvihuoneenne on edelleen rakkauteni kohde.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne pelastukset on heruttaneet monet naurut. Naapureiden kollit ovat kauhuissaan, kun mies tanssii pihalla kädet levällään.
   Kyllä odotan itsekin innolla tuon yläkerran valmistumista. Ehtisi vielä takkakautena nauttimaan tulesta ja hyvästä kirjasta ilman telkkaria.

   Poista
 2. Huh, on teillä siellä ollut maalattavaa kerrakseen, mutta kelpaa jälkeä ihailla, ihan vintti tulossa! Minäkin olen iltaisin maalaillut seiniä... sitä se kevät teettää. Lantliv on minustakin hyvä esikuva ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, minustakin lopputulos on hieno. Yläkerta tulee enemmän pariksi alakerran kanssa.

   Poista
 3. Kyllä urakka on kannattanut, ihanan näköistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, on niin mukava katsoa aina lopputulosta, sen hurjan urakan jälkeen.

   Poista
 4. Hei. Blogissani on sinulle haaste. Otathan vastaan, jos remontti kiireiltä kerkiät

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos haasteesta! Jostain syystä en ollut huomannut sitä täältä. Vastailen kunhan keksin uusia kysymyksiä.

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin, ilahdun jokaisesta!