torstai 7. toukokuuta 2015

Kasvihuoneen kevättä

Kevät on ollut meillä melko sateinen ja kylmä, lukuun ottamatta muutamia hyviä päiviä. Olen saanut viimein laitettua jotain kukkia kasvihuoneeseen. Kävimme työporukan kanssa tukkutoriin tutustumassa ja ostin sieltä laatikollisen valkoista ruusua ja tuollaisen häkin. Lisäksi nappasin rautakauppareissulta orvokkeja ja hortensian mukaan. En ole edes ikkunoita kasvihuoneesta pessyt, minusta ne näyttävät aika puhtailta. Odottelen ehkä siitepölyn laskeutumista ja pesen sitten.Rakastan valkoisia ruusuja, toivotaan että nämä pikkuruusut kestävät kauemmin kuin tavaratalosta yleensä hankkimani. Ainakin kasvihuoneessa on niille mukavan viileä ja kosteahko ilmapiiri.


Aina kun menen kasvihuoneeseen puuhastelemaan, saan sinne pari kissaa kaveriksi. Mimmi ja Veera jahtaavat kärpäsiä, nuuhkivat kasveja ja makailevat lattialla seurana.


Niistä on suurta apua kaikenlaisessa tutkimisessa ja etsimisessä.


Kasvihuoneessa talvehtinut klematis, jonka olen kasvattanut siemenestä, on selvinnyt talvesta ja työntää uutta vihreää. Sen sijaan Zilga-viiniköynnös näyttää aivan kuolleelta. En ymmärrä mitä teen väärin sen kanssa, tämä on jo toinen talvi ja toinen viiniköynnös.


Kasvihuoneen kaminaa ei ole vieläkään testattu, vastahan se syksyllä tuohon laitettiin. Puut ovat kuitenkin jo odottamassa. Veera katselee, että mami on tainnut rikkoa taas ruukkuja. Zilga-vainaa vasemmalla isossa ruukussa. 


Mimmi on autellut myös ulkohommissa, tässä on jonkinlainen talven jälkien tarkastaminen juuri poistetusta jänissuojasta käynnissä. Myös lehtien haravoinnissa on Mimmistä ollut kovasti apua.Blogi on jäänyt vähän huomiotta puutarhan kevätkiireiden ja yläkerran remontin viimeistelyjen kanssa. Valokuviakaan ei meinaa ehtiä näistä kahdesta vilpertistä ottaa, kun ovat jo seuraavassa puuhassa menossa.

2 kommenttia:

  1. Oi kuinka ihanaa, että apurit, anteeksi työnjohto, osallistuu kaikkiin kevätpuuhiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, eikös työnjohdon hommiin kuulukin tuo selkeiden hommien sotkeminen...!

      Poista

Kiitos kun jätät kommentin, ilahdun jokaisesta!