lauantai 13. kesäkuuta 2015

Vihdoinkin lääkekaappi

Olen jo pitkään etsiskellyt lääkkeille sopivaa laatikkoa tai rasiaa. Meidän lääkkeet ovat olleet korissa keittiön nurkassa pöytätasolla, osa muovikorissa keittiön kaapissa. Koko korin saa aina penkoa kun etsii tiettyä lääkettä. Käydessämme viimeksi äidin luona löysin autotallin hyllyltä vanhan, käytöstä poistetun lääkekaapin. Luulen että se on isäni tekemä, oven ristikuvio on kotikutoisen oloinen. Messinkisaranat oikein. Tosi hyvä löytö!


Kaappi oli päältä vähän kulahtanut, maali oli kellastunut ja ripsunut pois paikoitellen. Avaimenreiän päälle oli laitettu kiinnityshaka ja ylimääräisiä ruuvinreikiä oli ovessa ja sivuseinässä. Ovessa oli minusta kiva ristikuvio, jonka päätin säästää.


Sisältä kaappi oli vanerihyllyillä sisustettu. Se on sopivan syvä, että sisälle mahtuu säilytyslokeroksi vaikka pakasterasia. Pitkään kiinni ollut kaappi oli tunkkaisen hajuinen. Pesin kaapin huolella päältä ja sisältä ja jätin pariksi päiväksi ulos tuulettumaan.

Minulle jäi karamellituolien maalaamisesta vähän pinkkiä maalia jäljelle. Jotenkin tuntui, että kaappi vaatii sisäpuolelle kauniin karkkivärin.


Maalasinkin kaapin sisäpuolen pinkiksi kahteen kertaan. Ajattelemattomasti jätin maalipurkin kannen pöydälle. Eikö Veera onnistunut hyppäämään pöydälle ja tallaamaan purkin kanteen. Sitten se säntäsi pitkin uusia maalattuja lattioita, eikä antanut ottaa itseään kiinni. Juoksin perässä rätin kanssa ja pesin lattiasta pinkkejä tassunjälkiä. Kuvaakaan en ehtinyt ottaa.


Veera pinkkitassu. Onneksi oli vesiliukoista maalia. Kuluu varmaan pian tassuista pois.

Maalasin kaapin ulkopuolelta valkoiseksi. Halusin säilyttää pyöreän ristikuvion ovessa. Kehitin siihen oman systeemin. Etsin ensin kuvion kokoisen juomalasin, piirsin sillä paperille ympyrän. Laitoin paperin päälle muovitaskun ja kiinnitin päälle maalarinteippiä ympyrän kohdalle. Piirsin lasilla maalarinteippiin ympyrän ja leikkasin viivan mukaan. Irrotin muovista teipit varovasti ja kiinnitin teipit ympyräkuvion päälle oveen. Sitten ovi oli valmis maalattavaksi.


Tadaa! Tällainen siitä sitten tuli. Olen tyytyväinen. Oranssiin vivahtavat Taalainmaanhevosetkin sopivat väriin.Lääkkeet mahtuvat hyvin kaappiin, vain sidontatarvikkeet ja laastarit laitoin erilliseen koriin keittiön kaappiin. Minulle ja miehelle on päivittäisille lääkkeille oma nimellä varustettu rasia, joka on helppo nostaa pöytään aamulla. Lääkkeet näkyvät hyvin ja järjestys säilyy toivottavasi paremmin kuin ennen. Kymmenen pistettä ja papukaijamerkki!

2 kommenttia:

  1. Voi että olet taitava ja jaksavainen! Hieno idea uudistaa isän tekemä kaappi. Ja miten mieltäni lämmittää, kun Carmolis-pullo on mukana hyllyllä. Aurikoista kesän jatkoa t L.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Lissu, kiitos kehuista. Pidän kovasti kaapista ja se on hyvin käytännöllinen. Mukavaa kesää ja näkemisiin.

      Poista

Kiitos kun jätät kommentin, ilahdun jokaisesta!