sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Työhuone


Tänään raivasin ompelu/vierashuonetta järjestykseen. Poika on tulossa jouluksi pidemmälle visiitille käymään ja huone oli kuin hävityksen kauhistus kaikenlaisten projektieni jäljiltä. Huone on liian pieni kahteen tarkoitukseen ja hankala kalustaa. Lisäksi siellä on huono valaistus. Olen haaveillut erillisestä työhuoneesta. Tämä talo on kotoisa, mutta huoneet ovat pienet 50-lukuiseen tapaan.
 
 
Tämä työpöytä ei ihan riitä. Ystävä toi tuliaisia näin kauniissa itsepäällystetyssä laatikossa. Laitoin siihen askartelutarvikkeita joulukorttitalkoiden jäljiltä.
 
Unelmatyöhuone olisi tällainen: Työhuoneessa pitää olla kunnollinen iso pöytä keskellä huonetta ja paljon tilaa ympärillä. Ompelukoneelle pitää olla oma pöytä, joka on sopivan korkuinen. Ompelu- ja askartelutarvikkeille pitää olla kaappi- tai hyllytilaa, pieniä lokerikkoja ja laatikostoja. Kankaat pitäisi saada järjestettyä mieluiten näkyviin hyllyille värien ja kuosien mukaan. Seinällä pitää olla tilaa isolle järjestelyalustalle tilkkutöitä varten. Huoneessa pitää olla hyvät yleisvalot, mielellään loisteputket. Lisäksi voi olla kohdevaloja. Myös päivänvaloa olisi hyvä olla riittävästi. Verhoilu- ja entisöintitöitä varten olisi hyvä olla pukit, joiden päälle voi nostaa työn sopivalle korkeudelle. Hyvä tuuletus tarvitaan maalaus- ja muita pintakäsittelytöitä varten. Eikä haittaisi jos yhdellä seinällä olisi höyläpenkki, johon työn saisi kiinnitettyä, ja jota ei tarvitsisi varoa.

 
I’ve been trying to get my study/guest room in order. My son is coming for a Christmas visit and the room was in a mess after my crafts projects. This room is too small for both purposes, and the light is poor. I’ve been dreaming about a proper study/working room. The house we live in is homey, but the rooms are small.
This is my dream study: there is a big table in the middle of the room, with lots of floor space around. The sewing machine has its own table. There is a cupboard or shelves and drawers for the sewing and crafts materials. The fabrics are arranged on shelves by color and pattern. There is a fabric pinned on the wall for arranging quilt pieces. The lightning is good and daylight is also available. Against the wall is a carpenter’s work bench for restoration work.
In the picture my working table now. Not quite enough.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät kommentin, ilahdun jokaisesta!