lauantai 26. lokakuuta 2013

Älyttömän nätti ruukku ja Miirun puuhia


Poika teki työttömien pajalla mosaiikkiruukkuja. Koska lähetin sinne materiaalia eli vanhoja laattoja, sain sieltä yhden pojan tekemän ruukun ilmaiseksi. Olin ihan äimänä siitä miten hieno ruukku oli. En ole tiennyt pojalla olevan tällaisia ominaisuuksia kuten hyvä sommittelutaito, värisilmä ja luovuus. Toki tiesin hänet tarkan työn tekijäksi, mutta nämä muut käden taidot oli vähän yllätys. Hän on pitänyt taitonsa tarkasti vakan alla.


On se upea, joka puolelta. Muutenkin poika kunnostautui pajalla. Hän teki erilaisia puutarhatöitä, joita kotona on vaikea houkutella tekemään: taimien istutusta, kastelua, ruohonleikkuuta, kitkemistä. Lisäksi siellä laitettiin ruokaa ja leivottiin, sekä autettiin muissa keittiöhommissa.

Tällä välin kotona: mies ja kissa.Miiru on opportunistisesti siirtynyt yläkerrasta pojan hoteista alakertaan miehen syötettäväksi. Se istuu keittiössä ruokakupin edessä ja tuijottaa sitä. Kun joku tulee keittiöön, se ryntää jalkoihin niin että meinaa kompastua. Jos joku avaa jääkaapin, Miiru on salamana paikalla. Jos mies syö telkkarin ääressä, Miiru ryntää heti kerjuulle. Tarjosimme sille vaihteluksi jauhelihaa raakana, ja se sai vimmatun kehräyksen ja ahmimiskohtauksen aikaan.

Miiru  on myös valloittanut mieheltä osan sohvasta ja menee jalkopäähän makaamaan, kun mies sanoo aamukahvin jälkeen, että mennäänpä Miiru kattomaan uutisia. Keittiössä se suosii miehen tuolia ja on kerran tipahtanutkin siitä kesken unien. Miiru harrastaa myös lukemista,


Jostain syystä Miiru tykkää eniten ulkona astioissa olevasta sadevedestä. Ehkä se on paremman makuista. Tuomme vettä sen astiaan sisälle, ja on hauska kuunnella kun Miiru juo vettä ja pärskii välillä, kun kylmä vesi osuu sen nenään.


 Vanhemmiten Miirulle on tullut vaivoja. Se syö tanakasti takajalat harallaan. Lonkkavaivoja oletettavasti. Vatsa on usein löysällä ja se pitää usein hassua kurinaa. Miiru hakee lämpimiä paikkoja, eikä viihdy ulkona kovin kauaa, varsinkaan viileämmällä ilmalla. Toisaalta se kärsii liian kuumalla ilmalla eikä muista juoda tarpeeksi. Miiru on taistelija, joka varmaan tarraa elämään kiinni viimeiseen asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät kommentin, ilahdun jokaisesta!