perjantai 14. marraskuuta 2014

Marraskuun ihmiskoe


Marraskuun kaamosmasennus vie voimat ja pitää mielialan alhaalla. Nukuttaa, väsyttää, ruokahalu on huono ja makea maistuu. Tekee mieli jäädä aamulla peiton alle. Jotain on tehtävä. Päätän aloittaa ihmiskokeen masennuksen hälventämiseksi. Musiikki varmaan auttaa.

Normaalisti musiikkimakuni liikkuu heavy metalin ja raskaan rokin suunnalla. Olisiko kuitenkin niin, että kokeilisin jotain kevyempää näin raskaammalla mielellä. Ehkä jotain klassista. Etsin varastoistani jotain sopivaa. Ravelia, Tsaikovskia, Mozartia. Aloitetaan Mozartista. Siitä tulee mieleen Jane Austenin aikakautta käsittelevät elokuvat, kuten Ylpeys ja ennakkoluulo ja vastaavat. Niissä on aina kevyttä klassista musiikkia. Voin kuvitella mielessäni muotopuistossa käveleviä naisia pitkissä mekoissaan, ikuisessa joutilaisuuden tilassa, ainaisen auringon paistaessa päivänvarjon takaa. Voisinkin katsella viikonloppuna jonkin Austen-filmatisoinnin.

Kuuntelen autossa töihin tullessa Mozartin keveitä säveliä. Ei pöllömpää. Taidan käydä tänään kirjastosta vielä pianokonserttoja. Menen myös kampaajalle piristämään oloa uudella kampauksella.  Ehkä ihmiskoe alkaa jo vaikuttaa. Ihan kuin olisi jo vähän valoisampi olo.


Onnelliset kissat auttavat myös. Veera hymyilee.

5 kommenttia:

 1. Hyvä koe! Tästä on hyötyä muillekin. Menenpä nyt laittamaan vähän musiikkia soimaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monelle voi olla musiikista hyötyä. Ja kenelle mistäkin lajista, siitä mikä saa parhaalle tuulelle.

   Poista
 2. Hyviä säveliä. Minulle tulikin perjantai aamuna suru-uutisia; Äiti ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, otan osaa. Toivotan voimia sinulle.

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin, ilahdun jokaisesta!