lauantai 22. marraskuuta 2014

Omaa mysliä


Tänään kotona: tein omaa mysliä. Ainekset: kaurahiutaleita, pähkinöitä, auringonkukansiemeniä, kuivattuja karpaloita, ruokosokeria. Minun piti laittaa hunajaa sekaan, mutta se olisi pitänyt laittaa juoksevaan muotoon ensin. Käytin sitten ruskeaa ruokosokeria.


Laitoin osan kaurahiutaleista ja hakatut pähkinät pellille. Laitoin pellin 200-asteiseen uuniin n. 5 minuutiksi paahtumaan.


Sekoitin mukaan paahtamattomia kaurahiutaleita, auringonkukansiemeniä, leikkasin kuivattuja karpaloita pieniksi ja lisäsin vähän ruokosokeria. Olin ostanut aiemmin tummaa suklaata ja ajattelin hakata sitä joukkoon. Kun otin levyn esille, jäljellä oli 2 palaa. Hih. Meillä ei suklaa säily! Laitoin sitten kuitenkin nekin vähät mukaan pieneksi hakattuna. Saa sitten onnellisia sattumia suuhun.


Veera ja Mimmi olivat tietysti mukana hommissa. Ne ovat aina auttamassa keittiötöissä, palkaksi kun saattaa saada kerma-astian nuolemisen tai jotain muuta hyvää. Veera esittelee valmista mysliä.


Mimmi odottaa kärsivällisesti auttamispalkintoa.4 kommenttia:

 1. Aivan mainiota! Oikeita onnentyttöjä teidän kissat, kun saavat olla niin monessa mukana. Erityisesti ilahduin siitä, että viitsit puuhata herkkuja ja siitä, että tarvike-esittelykuvassa oli kaiken takana...kissa!! Terv. Lissu

  VastaaPoista
 2. Kiitos, Lissu! Vaikeata noita on kieltääkään, kun ovat niin tottuneet olemaan joka paikassa jalan alla. Mitään et saa tehtyä, ettei siellä ole kohta kissan nenä mukana. Mimmin yksi herkku on muuten epäkissamaisesti ... mansikkahillo!

  VastaaPoista
 3. Minä olen monesti miettinyt oman myslin tekemistä! Tästäkö tuli nyt se lopullinen innostus? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silloin saa itse valita mitä laittaa mysliin. Minä inhoan kuivattua banaania, jota on aika monessa myslissä. En myöskään välitä rusinoista myslissä. Voin laittaa ihan sitä mitä haluan. Jos olisi oma kuivuri, kuivaisin kesällä mansikoita ja muita marjoja mysliin laitettavaksi.

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin, ilahdun jokaisesta!