torstai 8. tammikuuta 2015

Remonttia tulossa

Nuorempi poikani muutti joulukuussa pois kotoa ja miehen nuorimmainen lähti tammikuussa armeijaan. Nyt ollaan miehen kanssa kaksistaan, kissat vain kaverina. Nyt kun yläkerta hiljeni, alkoi heti remontti.


Kun olimme saaneet kannettua huonekalut ja muut tavarat pois, ihmettelin tyhjää tilaa katsellessa miten olemme sitä tuollaisena näinkin kauan kestäneet. Kun tavarat ovat poissa, huomaa paremmin tummuneiden paneliseinien kellertävän värin, taulujen paikkojen vaaleammat läiskät. Yläkerta onkin ollut poikien valtakuntaa, eivätkä he niin ole ympäristöään huomioineet.


Yläkerrassa on yksi erillinen huone ja muuten se on yhtä yhtenäistä tilaa. Keskellä on iso varaava takka. Kaikki seinät ja katto on paneloitu, paneli on ilmeisesti käsittelemätöntä. Puupinta on aika lailla tummunut ajan mittaan.


Tässä päässä on vasemmalla portaikko alakertaan. Ovi vie huoneeseen, joka on ollut nuorimmaisen makuuhuoneena. Vasemmalla näkyy huoneen vieressä verhon takana oleva avoin tila, joka on rojuvarastona tällä hetkellä.


Portailta päin katsottuna suoraan edessä on ovi isommalle sivuvintille. Vastakkaisella puolella on pienempi vinttikomero. Takan kulma näkyy oikealla.


Yläkerran ikkunapäässä on pieni alkovisyvennys. Sitä halusimme laajentaa, että siihen mahtuisi sängyt vieraita varten. Tässä kuvassa on jo purettu vasemmalta vinttikomeron seinä. Pystypalkki on kantava, joten se jää paikalleen. Sängyt on sijoitettava sen molemmin puolin.


Tässä näkyy laajennusosa purettuna. Entiset panelit riittivät kattoon ja sivuseinään. Lattiassa on puretussa kohdassa vanhaa lankkua, harmi kun ei sitä ole kunnostettu yläkerran lattiaksi kauttaaltaan. Ehkä se on ollut huonokuntoista.


Tässä näkyy laajennuksen paikka, takan vieressä. Veera tutkii työn tuloksia. Kissat ovat olleet kuulemma innolla mukana rempassa. Minä joudun päivät olemaan töissä, joten tässä vaiheessa minusta ei ole paljon iloa.

Suunnitelma on se, että maalataan koko höskä. Katto ja seinät tulevat valkoisiksi, lattia hiotaan ja  maalataan harmahtavan maitokahvin värisellä lattiamaalilla. Luulen että maisema muuttuu aika lailla valoisammaksi. Kalustusta on tarkoitus laittaa mahdollisimman vähän. Tälle ikkunan puolelle tulee vain vierassängyt alkoviin. Ikkunan eteen tulee tuo iso vanha pöytä, joka näkyy jossain kuvassa. Se on ainoa huonekalu, jonka olen isän puolelta perinyt, se oli isän lapsuudenkodissa keskellä tupaa ruokapöytänä.

Seinälle jossa nyt on sohva, tulee luultavasti pari kirjahyllyä. Huoneen rappujen puoleiseen päähän takan eteen tehdään sohvasta ja nojatuoleista oleskeluryhmä, johon tulee lukuvaloja ja jonkinlainen sohvapöytä. Siinä voi istuskella takan ääressä ja lukea kirjaa tai selata lehtiä. Siirrän varmaan sisustuslehtivarastoni tänne ylös kirjahyllyyn. Tänne ylös voisi myös asentaa stereot, täällä olisi rauhallista kuunnella musiikkia.


Paljon siinä on maalaamista. Mutta lopputulos on varmaan parempi kuin nykytila. Laittelen taas kuvia, kunhan remontti edistyy. Veera puutarhakissa nukkuu omassa pikku puutarhassaan keittiön ikkunalla ja uneksii kesästä.

Here are some "before" pictures of our new renovation project - upstairs. Our four boys have lived here. Now they have all left home, the youngest for the army this week. Now we have opportunity to paint the whole place.

The walls have gotten quite dark, it was a surprise how dark the room has got now that we emptied the space. The plan is to paint the walls and the ceiling white. The floor has to be sanded and then painted a greyish milk coffee colour. We've also made a small extension by taking some space from the open attic cupboard. We want to have more room for the guest beds.

There's a big fireplace in the middle of the room. We'll gather some armchairs and a sofa around it for cozy reading by the fire.


4 kommenttia:

 1. Samaan hommaan pitäisi ryhtyä, on vaan tuo yläkerta niin nuorison tavaraa vielä täynnä että taitaa mennä kesään ennekuin päästään maalaushommiin. Kiva nähdä kuinka teillä homma etenee :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa että on kohtalotovereita. Aikamoinen homma olikin tuo tyhjentäminen. En ehtinyt käydä tavaroita läpi, pakkasin vain vintille piukkaan myöhempää selvittelyä varten. Täytyy purkaa vintiltä taas sitten ajan kanssa.

   Poista
 2. Meillä on menossa saunaosaston remontti. Kun töissä kerroin, että me vaan pakattiin kaikki ja lajitellaan sitten kun laitetaan takas, sain katseita, jotka paljastivat kokemuksen siitä, että ei niitä siinäkään vaiheessa lajitella, vaan kaikki mätetään takas... Sitä ootellessa, Lissu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih! Saattaahan se näin käydä meillekin, Lissu! Vertaillaan sitten kokemuksia, jooko!

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin, ilahdun jokaisesta!