torstai 29. tammikuuta 2015

Maalin kuivumista odotellessa

Kaamea maaliremontti jatkuu. Maalikaupan neuvosta maalaamme (tai siis mies maalaa) paneleita Otex-pohjamaalilla. On muuten kamalanhajuinen maali. Onneksi mies löysi kotoa suojanaamarin liuotinsuojalla, ettei tarvitse vallan kupsahdella. Minun osuuteni on tähän mennessä ollut naulanreikien kittaaminen ja pohjamaalin välihionta viime viikonloppuna. Välillä pitää maalia kuivatella, että yläkertaan voi edes mennä. Nyt on koko yläkerta pohjamaalattu, joten päästään vähän helpompaan pintamaalivaiheeseen Helmillä ensi viikonvaihteessa. Sitä ennen on vielä hiottavaa.

Laitan kuvia välivaiheista vähän myöhemmin. Kissat ovat olleet kuulemma ahkerasti remontissa mukana. Varsinkin lekottelemassa takan edessä, kun sitä on lämmitetty maalin kuivumisen edistämiseksi. Voin jo sieluni silmin nähdä itseni nojatuolissa, takan loimussa kirjaa lukemassa. Tai ison pöydän ääressä selailemassa sisustuslehtiä, jotka on järjestetty kirjahyllyyn aikajärjestykseen. Leppoisa kevättuuli puhaltelee parvekkeelta, missä kissat istuvat kärpäsiä jahtaamassa. Levylautasella pyörii klassista musiikkia ja kaikki tavarat ovat siististi hyllyillä tai vintissä laatikoissa.

Poks. Taas nykyisyyteen. Vielä on paljon edessä ennen tuota tilannetta. Mm. lattian hionta, mikä ei tule olemaan miellyttävä projekti. Ehkä otamme siihen jonkun ammattimiehen ja koneen, jossa on pölynimijä. Lattian maalaus on taas mieluinen homma. Olen tehnyt sitä ennenkin. Viikko talvilomaa on vielä edessä päin. Eipä tarvitse miettiä miten sen viettää.


Mimmi pörhistelee pihalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät kommentin, ilahdun jokaisesta!