perjantai 9. joulukuuta 2016

Itsetehtyjä joulukortteja: nappeja ja nauhoja

Olen taas tehnyt joulukortteja. Päivitin tarvikkeita sen verran, että hankin Suomalaisesta vähän valmiita korttipohjia sekä pakkauksen ruskeita ekokortteja ja kuoria. Selailin vähän Pinterestiä ja löysin kivoja ideoita. Keksin ompelutarvikkeiden käytön kuusikortista, josta toteutin oman versioni.


Minua viehätti kortin naivistinen tyyli. Tämä on vielä aika helppo toteuttaa. Ainut mikä vähän mietityttää on postitus. Pelkään että vastaanottajalla on perillä vain kuusenranka ja kasa nappeja kuoressa. Tein näitä kortteja eri väreissä. Minulla on aikamoinen nappivarasto, koska olen kerännyt kaikista poistettavista vaatteista napit talteen.


Näistä napeista se teema sitten lähti. Kaivelin nauhavarastojani ja löysin erilaisia joulunauhoja sekä ruutunauhoja, joihin olen erityisen ihastunut. Lisänä korteissa käytin aiemmin hankkimiani leimasimia ja leimasinvärejä.


Käytin liimana pääasiassa puusepänliimaa, tavallinen Eri Keeperkin käy. Napeille joutuu laittamaan liimaa reilusti, että pysyvät kiinni. Laitoin liimauksen jälkeen kortille kirjakasan painoksi. Tässä leimat on tehty hopeanvärisellä musteella.


Tykkään erityisesti näistä kissaleimasimista, jostain syystä. Hyvänjouluntoivotukset on leimattu akryylisillä irtokirjaimilla, jotka ladotaan akryylilevylle. Kirjaimia olisi kannattanut hankkia vähintään tuplasatsi. Niitä on helpompi käyttää, kun saa kerralla enemmän tekstiä ladottua. Tämänkin toivotuksen joutuu tekemään kahdessa osassa. Lisäksi pienet irtokirjaimet häviävät helposti. Hyviä ohjeita leimasinkortteihin löytyy muuten kirjasta Kutsuvat kortit (Korventaka & Forsström), jossa on lopussa leimailun yleisiä ohjeita, mm. erilaisten värien käyttötarkoituksesta ja erilaisista tekniikoista.


Käytin leimojen ja nauhojen lisäksi myös vanhoista kirjoista leikattuja kuvioita, tässä tähtiä. Tässä on myös käytetty vanhoja kangasnappeja. Helmiäisnapit ovat kauniin kimaltavia. Korttien teko on tosi rentouttavaa, sitten kun keksii korttien teeman.


Olisin tietysti voinut tehdä vain yhdenlaisia kortteja sen 30 kpl mitä lähetämme vuosittain, mutta jotenkin se ei minulta onnistu. En ole sarjatyöntekijä, vaan minun pitää saada kehittää ideaa eteenpäin ja käyttää luovuutta.


Päätetään korttikavalkadi kissoihin. Jotkut muistavat varmaan, että jäin tässä syksyllä työttömäksi pitkän työuran jälkeen. Olo on ollut kaksijakoinen. Toisaalta on mukavaa olla välillä vapaalla ja käyttää aikansa kaikenlaisiin luoviin projekteihin. Toisaalta on syyllinen olo siitä, että en ole saanut hommatuksi uutta työtä, tai keksinyt jotain muuta järkevää tekemistä. Nyt olen kuitenkin ex tempore hakenut yhteen koulutukseen. Katsotaan tuleeko siitä mitään. Ihan mihin tahansa en haluaisi joutua, siksi on alettava itse määrätä elämänsä suuntaa omien mieltymysten mukaan. Pidetään peukkuja että jotain kivaa on tulossa. Sattuman mukaan minä olen tähänkin mennessä elämääni elänyt.

I made my own Christmas cards again this year. I used stamps for the texts and some pictures. Then I used my sewing equipment collection. I've collected ribbons and buttons from old clothes, as well as from the flea market. I glued the ribbons and buttons with wood glue. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät kommentin, ilahdun jokaisesta!