sunnuntai 18. elokuuta 2013

Lattian maalaus ja valmis seinä


Kasvihuoneen etelänpuoleinen seinä on valmis. Luulisi, että hyppisin ilosta ja pitäisin shampanjajuhlat. Tuntuu kuitenkin vähän haikealta, että huone alkaa valmistua. Mitäs ihmettä minä sitten teen kun tämä valmistuu?

The southern wall of the Orangerie is finished. You´d think it was time for celebration, but I just feel a bit wistful - what am I going to do when the room is finished?


Tyhjensin betonilattiapuolelta tomaatit ja muut kamat salin puolelle ja pesin ja huuhtelin huolella betonilattian. Hionnan jälkeen maalasimme lattian - reunat pensselillä ja keskilattian varrellisella telalla. Maalina on betonilattioille tarkoitettu maali - jokin ammattikäyttöön tarkoitettu, jonka nimeä en muista. Haisi tosi pahalle. Sävy on vaalean harmaanruskehtava.

We painted the floor of the concrete side - the paint is a professional concrete paint - I forget the name. The colour is light gray-beige.


Lattiasta ei korjattu mitään halkeamia ym. vaan pahimmat patit vain hiottiin. Tämä tulee kuitenkin kasvihuonekäyttöön, joten sen ei tarvitse olla täydellinen. Kuvassa näkyy myös valkoiseksi maalattu muuri. Tähän lattiaan minun pitäisi nyt alkaa suunnitella sitä mustien ruutujen maalaamista. Maalarinteipin ostoon on lähdettävä.

The floor does not look perfect - after all, it is a greenhouse. Now all I have to do is paint the checkerboard pattern in black.


Toisella ikkunaseinällä on viisi korjaamatonta ikkunaa - laitettuna väliaikaisesti paikoilleen. Huomenna irrotan ensimmäisen ja alan taas raaputtamaan. Villiviini on tuuhentunut hyvin kesän aikana. Ruukuissa kasvaa yksivuotista kelloköynnöstä.

There's five windows left to scrape and paint on the other window wall.


Reilun viikon verran on satanut melkein päivittäin ja sen huomaa kuunliljoista. Ne ovat harvoin olleet näin mahtavassa kunnossa.

Our hostas are thriving with the rainy season which finally arrived.

6 kommenttia:

 1. Onpa sinulla kertakaikkisen hieno ja iso kasvihuone. En muistakaan kenelläkään nähneeni noin isoa kasvihuonetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tilaa onkin n. 17-18 m2. Toiseen päähän mahtuu pöytäryhmä hyvin, ja tilaa jää tomaateille, viiniköynnökselle ja kukkivillekin kasveille. Odotan ensi kesää jo innoissani, kun pääsen oikeasti laittamaan sinne kasveja.

   Poista
 2. Oi voi! Huikea lattia! Ja mahtava kasvihuone...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Olen itsekin aika tyytyväinen! Onhan tätä jo rakennettukin, huhtikuusta alkaen.

   Poista
 3. ♥♥♥♥ *sanaton* ♥♥♥ WAU mikä kasvihuone!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Voit arvata, että odotan puutarhakautta malttamattomana. Ensimmäinen kevät kun tämä tulee käyttöön.

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin, ilahdun jokaisesta!