maanantai 30. syyskuuta 2013

Ensimmäiset avajaiskahvit orangeriessa

Nyt on orangerie virallisesti avattu ensimmäisen kerran. Ystäväni Minna, Leena ja Tytti tulivat kahvittelemaan ja ihastelemaan uutta kasvihuonettamme.


Pihanpuoleinen ovi ja tuulikaappi. Seinille on laitettu muutamia hyllyjä tarvikkeita varten.


Tomaatit ovat vielä aivan vihreitä, vaikka pienessä muovihuoneessamme ne ovat täysin ruskettuneet. Pihvitomaatit tuottavat satoa, vasemmalla erittäin maukas ja suurihedelmäinen Black Russian. Oikealla näkyy muutama kirsikkatomaattioksa, jotka toin muovihuoneesta kypsymään tänne.


Toin myös chiliruukut muovihuoneesta uuteen huoneeseen, ne ovat jo melkein lehtensä pudottaneet. Kurkut eivät enää myöskään tuota mitään. Muovisangossa on vettä tasaamassa lämpöä, aurinko lämmittää mustaa sankoa päivisin.


Ehdin juuri ja juuri maalata pellonpuolen pariovet ennen pakkasia. Täytyy vielä laittaa vähän tiivisteitä, ettei lunta tuiskuta sisälle talvella.


Lipaston laatikoihin mahtuu puutarhatarvikkeita ja ruukkuja. Polttopuutkin odottavat kaminaa, jonka etsintä on käynnissä. Ulkoa on tuotu kasveja sisään jatkamaan kesää.


Oliivit ja kukkivat kasvit menevät vielä jonkin aikaa täällä suojassa. Keräsin myös omenia puiden alta tänne säilytykseen, etteivät linnut hakkaa kaikkia.


Tänään oli juhlapäivä, kun sain parhaat ystävät kahville. Nautimme miehen paistamaa pizzaa, ihanaa omenapiirakkaa sekä Ullan suklaakakkua. Ja tietysti karkkia. Lämpötila oli mittarissa 10 astetta, vaikka öljypatteri lämpesi ja kynttilät paloivat. Olen kerännyt kirppikseltä vanhoja kahvikuppeja. Nämä venäläiset kupit ovat mukavan suurikokoisia.


Otin vieraiden lähdettyä hämärässä kuvia kynttilänvalossa hohtavasta kasvihuoneesta. Valitettavasti minun kamerani kyvyt eivät riitä näyttämään sitä, kuinka ihanalta se hämärässä näytti.

Huomenna alkaa arki - töihin meno pitkästä aikaa.

Grand opening night at the orangerie - greenhouse. Some of my best friends came and we had coffee and pizza and delicious apple tart. We had a good time and everyone was amazed by the greenhouse. When the guests left I took some photos of the greenhouse shimmering in the candle light. Only my little camera couldn't capture the wonderful atmosphere.

Tomorrow is the first working day in a long time. Ordinary life begins again.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät kommentin, ilahdun jokaisesta!