sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Juhlien jälkeen


Meillä juhlittiin ylioppilasta eilen. Juhlien valmisteluissa meni useita viikkoja. Talo piti siivota ulkoa ja sisältä, puutarhaa siistiä, kasvihuone puunata. Pihaan ostettiin puutarhakatos sateen varalta. Sitten vielä leipomiset: voileipäkakut, lohipiirakat, pikkuleivät, pulla, täytekakut.


Vieraat tulivat ja menivät, kaikki kehuivat tarjottavia hyviksi ja runsaiksi, ihastelivat taloa ja puutarhaa. Mutta ylitse kaiken nousi ihana kasvihuoneemme. Se sai ihastelua osakseen ihan kaikilta. Mies kertoi että moni ihmetteli sitä miten kasvihuone oikein on rakennettu. Siitähän löytyy tarinaa tästä blogista viime kesän postauksista.


Kissat jouduttiin sulkemaan juhlien ajaksi yhteen huoneeseen. Myöhemmin ne pääsivät varovasti tutustumaan vieraisiin ja ulkoilemaan. Kyllä nekin olivat illalla ihan poikki. Minulla oli jalat niin kipeät, kun olin jalkojen päällä koko päivän, kahvia kaatamassa ja pöytää täydentämässä. Onneksi oli omat pojat tiskiapuna.


Kasvihuone on taimia täynnä. Kesäkukkia tuli ehkä (!) vähän liikaa. Onneksi nyt ehtii taas keskittyä niihin. Istutustyöt alkavat, kasvimaakin on laitettava kuntoon. Nyt on luvattu kaunista ja lämmintä säätä tämän pienen viileän kauden jälkeen.


2 kommenttia:

 1. Lämpimät onnittelut ylioppilaalle!
  Teidän kasvihuoneenne on todella kuin toiveunen täyttymys, ihanampaa en ole nähnyt, se on ihan kärkisijoilla niiden ihanimpien kasvareiden kanssa mitä olen tv:ssä ja kirjoissa nähnyt. Livenä varmasti vieläkin ihanampi.
  Nautinnollista kesäkautta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kauniita sanoja kasvihuoneestamme. Tervetuloa katsomaan livenä! Salo-Mustio-tieltä vain pieni piipahdus. Nyt on taas aikaa keskittyä kasveihin, kun juhlat on juhlittu.

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin, ilahdun jokaisesta!