lauantai 24. toukokuuta 2014

Siistiä tulee

Meillä talon ja ympäristön siistimisviikot menossa. Toukokuun viimeisenä juhlitaan ylioppilasta, ja se on hyvä (teko)syy laittaa paikat kuntoon. Vaan kyllä on paljon tekemistä, onneksi on ollut lomaviikko, muuten ei olisi tullut mitään.

Mies on ahkeroinut ulkorakennuksen kunnostuksen kanssa. Se onkin kuin uusi, kun lautapinnat on uusittu ja kaikki on maalattu uudestaan.

We have been preparing the house and grounds for festivities. On the last of May our youngest is getting his student cap. There's a lot to do, but fortunately I've had a weeks' holiday. The husband has been doing a make over for the outhouse building.


Kasvihuoneen terassin rappu sai kaiteen. Terassilla ei ole vielä ehtinyt istahtamaan, mutta kaiteen yli on tullut maisemia katseltua ohimennen monta kertaa.


Uusi maalikerros tekee ihmeitä. Seinät on maalattu Uulan keittomaalilla, värinä Italianpunainen. Sen päälle on helppo maalata uusi kerros, harjaus vain ja maalaamaan.

A new coat of paint does wonders. We've painted the walls with Uula Nordic paint, which is an old fashioned cooked paint, used for houses in Finland for decades.  The shade is Italian Red.


Minä olen keskittynyt puutarhahommiin. Kukkapenkkien perkuussa riittää vielä puuhaa. Kasvihuoneeseen vein puulaatikot tomaateille ja tomaatit on jo istutettu. Kissat tykkäävät makailla helteellä kasvihuoneen viileällä betonilattialla.

I've been focusing on the garden. Weeding and raking, planting tomatoes in the greenhouse.Olen tehnyt myös maalaushommia, kasvihuoneessa tietenkin. Siellä on siisti maalata, eikä maalipintaan lennä roskia. Maali myös kuivuu nopeasti. Maalasin pienen yöpöydän ja kirppislöytölokerikon valkoiseksi.

I've also been painting, in the greenhouse. It is handy for painting, the paint stays tidy while drying and it is warm in there. I painted a side table and a small cubbyhole white.Vielä on tuhat hommaa tehtävä, leipomisetkin on vasta aloitettu, ikkunat ovat pesemättä ja siivotakin pitäisi. Pikkuhiljaa kaikki kuitenkin valmistuu, ja onhan tässä lomalla saanut nauttia ainakin loistavasta kesäsäästä.

I have a thousand tasks to do, I've barely started the baking, the windows are unwashed and the house untidy. Eventually everything will be ready, I hope. At least the weather has been magnificent.
 


2 kommenttia:

  1. Silloin se on hyvä tehdä kun tuntuu siltä, eikä pieni "tekosyy" koskaan ole pahitteeksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä sen draivin saa päälle helpommin, kun on jokin syy saada paikat kuntoon. Joutaapahan sitten lomalla lepäilemään. :)

      Poista

Kiitos kun jätät kommentin, ilahdun jokaisesta!