sunnuntai 3. elokuuta 2014

Tupakkia ja mansikkaa


Kasvihuoneen edessä on koko seinän pituinen istutusalue. Olen reunustanut sen vanhoilla tiilillä. Tänä kesänä siinä kasvaa kesäkukkia. Ehkä laitan myöhemmin siihen perennoja, niin pääsen vähemmällä. Kasvatin itse taimet tähän. Taustalla on koristetupakka, joka on vähän pienikukkaisempi, kuin ne mitä ole aiemmin kasvattanut. Se on Lumotupakka Nicotiana mutabilis "Marshmallow".


Kukat ovat siitä jännittäviä, että samassa varressa on eri sävyjä valkoisesta vaaleanpunaisen kautta pinkkiin. Todella kaunis tupakka.


Tupakan edessä on leijonankitaa, eri sävyjä myös. Leijonankita on lempikesäkukkiani, kasvatan sitä melkein joka vuosi. Se kukkii itsekasvatettuna melko myöhään, mutta sitten kukintaa riittääkin pitkälle syksyyn.


Edessä olevat härmesalviat aloittavat kukintaa. Etummaisena on kuukausimansikkaa, joka on minulle uusi tuttavuus. Sillä on pitkä taimikasvatusaika, laitoin siemenet kasvamaan jo 22. helmikuuta. Taimet pysyivät pienenpieninä aika kauan. Nyt mansikka tekee jo hedelmää, mansikka on vähän pitkulaisen mallinen ja maku on aika mieto. Laitoin mansikkaa myös isoihin köynnösruukkuihin reunakasviksi ja se kasvaa hyvin rehevästi niissä.Mimmi ei oikein ymmärtänyt mansikkaverkon ideaa. Laitoimme verkon valmiista aitaseipäistä sahattujen, mustaksi maalattujen pölkkyjen varaan, päälle verkkoa pitämään pienet ruukut. Mimmi vain hyppäsi verkon päälle eikä edes tarttunut verkkoon kiinni.
Ensimmäiset kirsikat on saatu omasta puusta, pari litraa keräsin ja hillosin. Kyllä tuli hyvää hilloa. Veeran mielestä kirsikat ovat happamia.4 kommenttia:

 1. Ihana kasvihuoneen edusta; niin kukoistava ja runsas! Suloinen tuo tupakka.
  Happamia sanoi kissa kirsikoista :D Ihana kuva !!! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä kesä on ollut runsaudelle edullinen. Veera on aina niin kuvauksellinen...! ;)

   Poista
 2. Oijoi, oma kirsikkapuu olisi kiva :) ♥

  Meillä on pihassa yksi omenapuu, yksi karviaispensas, viinimarjapensasta ja yksi luumu/kriikunapuu. En siis ole varma kumpi mahtaa olla kyseessä. Näistä käytän oikeastaan vain omenoita ja luumuja/kriikunoita, marjat eivät oikein uppoa kun lapsena niitä jo syönyt ihan liikaa ja juonut mehua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, taisi olla sinulla sama lapsuus kuin minulla. Meillä myös on marjapensaita vain vähän, nekin vain ihan suorasyöntiä varten. Jätämme myös linnuille oman osuutensa. Lapsena oli aina marjankeruu-urakat, eikä se aina ollut niin kivaa. Kirsikoita ei ollut kotona, ehkä siksi tykkään niistä.

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin, ilahdun jokaisesta!