keskiviikko 27. elokuuta 2014

Aurinkoa ja sadetta


Aika paljon on satanut viime aikoina, vai mitä mieltä olette? Sade tuo tervetullutta lepoa puutarhahommista, joihin ainakin minä olen välillä jo kyllästynyt. Silloin voi hyvällä omallatunnolla jäädä sisälle ja lukea kirjaa. Minä ainakin olen aika huono lähtemään ulos sadekamppeissa.
Sateella olen joutunut keräilemään ulkona olevat pelargonit suojaan katoksen alle. Pelargonit eivät pidä ylenmääräisestä sateesta, eivätkä mitkään ruukkukasvit pärjää, jos ei juurilla ole yhtään happea.


Sade on ainakin rehevöittänyt kasveja. Vai mitä sanotte tästä tupakasta, joka on levinnyt peittämään koko penkin. Tämä tarvitsee siis vähän isomman kasvutilan, tuonne alle on peittynyt koko joukko hämähäkkikukkaa ja leijonankitaa. Hämähäkkikukat eivät muuten minulla menestyneet tänä vuonna. Mistähän johtunee, onko ollut niille liian kuumaa vai liian kylmää vai liian kuivaa vai sateista?

  

Kasteluvettä on ainakin riittänyt. Kaikki astiat ovat täynnä ja lisää tulee niin että sitä pitää juoksuttaa vähän kauemmas kouruja pitkin. Mimmi tykkää ottaa veteen pudonneita lehtiä ja kukkanuppuja kiinni. Ei ole vielä kertaakaan pudonnut ammeeseen, ihme kyllä.

 
Viime viikonloppuna kunnostin kahden kirsikkapuun alustat. Kiskoin juolavehnänjuuret ja muut rikkaruohot pois, lisäsin multaa ja laitoin uudet kuorikatteet juurille. Kun saisikin käsiteltyä näin kaikki omenapuun juuristotkin. Tulisi siistin näköistä jälkeä ja puut saisivat uutta voimaa mullasta.


Kissatkin ovat olleet hermostuneita ainaisesta sateesta, kun ei pääse ulos. Sisällä ne riehuvat ja tappelevat sitten keskenään purkaakseen turhautumistaan. Siinä saa muutama otollinen ihmisvarvaskin osansa. Mimmi rakastaa jostain syystä sukkia. Se iskee aina kiinni ohimeneviin sukkajalkoihin.

2 kommenttia:

 1. Heh, sukkakostaja!
  Ihanat pelargonit. Minä olen jo aloittanut niiden kantamisen sisälle pikku hiljaa. Kauhean lyhyt aika aina tuo kesä, tuntuu siltä, että vastahan ne sai kaikki ulos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tuntuu minustakin. Harmittelen nyt kun olen tehnyt niin paljon pistokastaimia, että mihin ihmeeseen ne kaikki laitan. Kasvihuoneessa on vielä pelargoneja aika paljon lisää. Taas tuli oppia, että pistokastaimet kannattaa tehdä aikaisin keväällä.

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin, ilahdun jokaisesta!