lauantai 7. helmikuuta 2015

Nyt iski lankoosi ja neuloosi

Kirjastosta tarttui käteen Veera Välimäen Huivileikki. Voi miten ihania huiveja! Ja mitä lankoja! Ihastuin pariin malliin ja aloin surffata netistä ohjeiden mukaisia lankoja. Madelinetoshia ja Malabrigoa. Käsinvärjättyjä merinovillalankoja. Miten voikin olla näin ihania lankoja olemassa? Tutustuin lankojen kierteisyyteen ja vyyhtien metrimääriin, vertailin erilaisia kiiltoasteita. Tämä taitaa mennä hifistelyn puolelle. Ei tunnu seiskaveikka enää miltään, ei.

Now I've totally lost my head. I got Veera Välimäki's book "scarf play", Huivileikki, from the library. What lovely scarves! I love this model, Aava, a kind of coat/scarf. The yarn is Madelinetosh merino wool. Love it, it would go well to my mother, who is always cold.


Tämän takkimaisen huivin nimi on Aava. Tämän haluaisin neuloa äidille, joka tuntuu aina palelevan. Hän on merinovillan suuri ystävä. Lanka on Madelintoshin DK Twist, jota ei taida saada enää. Samantyyppisiä lankoja kyllä. Äiti voisi saada huivin vähän värikkäämpänä, vaikka itse rakastan tätä Dirty Panther -sävyä.

 
 Ohjeessa on vain ainaoikeaa neuletta ja helmineuletta, huivia olisi helppo neuloa iltaisin tv:n äärellä. Kierretty merinovillalanka oikein tuntuu jo sormissani, sitä on varmaan ihana neuloa.


Itselleni ajattelin tätä Orvokkia, lanka Malabrigon Rios, väri Purple Mystery. Olen villatakki-ihminen. Tällainen eri tavoin kietaistava huivi olisi vähän kevyempi vaihtoehto ainaiselle villatakille. Tämä väri passaisi minulle täydellisesti.

This model, Orvokki, "pansy" would be perfect for myself. I'm a cardigan person, and these versatile scarves would make a welcome change. The colour "Purple Mystery" is wonderful.

 
Tämä Kide on myös tosi kaunis. Malli on mielenkiintoisen epäsymmetrinen ja senkin voi kietaista ylleen monella tavalla.


Olisin halunnut alkaa heti töihin, mutta langat on tilattava netistä. Ei täällä lähistöllä ole sellaisia lankakauppoja, joista tuollaisia lankoja löytyisi. Eikä näitä lankoja suomalaisista nettikaupoistakaan ihan noin vain löydy. Uusia eriä odotellaan. Ja minä kun olen niin kärsimätön, kun löydän uuden, ihanan projektin.

I like this unsymmetrical model Kide very much. Maybe in another colour, although this is quite nice too. I want to get started right away!

Koetan ottaa asiat rauhallisesti, kun lankoja ei kerran tässä vielä ole. Otan mallia vaikka Mimmistä, joka nauttii elämästä täysin siemauksin.

2 kommenttia:

  1. Voihan tauti! Onpa kivoja huiveja ja näyttävät simppeleiltä tehdä. Pitääkin lainata tuo kirja. Voi Mimmiä ♡

    VastaaPoista
  2. Hih, Mimmiä ei mikään häiritse. Huivi on varmaan aika sopivan kokoinen projekti, kun neuloosi iskee.

    VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin, ilahdun jokaisesta!