sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Remontin tilannepäivitys

Maalausremontti yläkerrassa on kestänyt nyt yli kuukauden. Panelia on aika paljon ja maalikerroksia tulee kolme. Mies on tehnyt päivällä ja minä viikonloppuina. Aina ei ole pystynyt maalaamaan, jos perheen astmaatikko on viikonloppulomilla. Muutos on kuitenkin jo hyvin nähtävissä. Jos muistatte mistä aloitettiin.


Seinät ja katto tummentuneet, kellertävät panelit. Kyllä maali muuttaa näkymiä.


Mietimme ensin laittaisimmeko palkit jollain tummalla, mutta kun katossa on muutenkin vinkkeleitä, on ehkä yhtenäinen valkoinen rauhallisin ratkaisu. Nämä paikat on nyt pohjamaalattu kertaalleen ja pintamaalattu kahteen kertaan.


Maalia kuluu, pohjamaalia ostimme 10 litran pöntön ja se juuri riitti. Helmi-maalissa on kolmas 3 litran purkki menossa. Mutta työporukka (=mies ja minä) on ruokapalkalla, joten remontti tulee aika edulliseksi.


Portaikon kohta on vasta pohjamaalattu, ikkunanpielet ja ovi maalataan vähän myöhemmin, kun sää lämpenee. Kun ikkunanpielet ovat valkoiset, ei tähän varmaan halua verhoja laittaa. Tämä suunta on melkein etelään päin.

We've been painting the upstairs for over a month now. It goes slowly, as I have my dayjob and we can't always paint on weekends, if the soldier boy is home from the army (asthma). But the change is noticeable, isn't  it! We've had lots of help from our little helpers, Mimmi and Veera. They climb the stairs up every morning and check on the result regularly.


Apupöytänä on käytetty vanhaa pöytää, jonka vein vanhempien mökiltä saunakammarista. Tämä on ainoita isän äidin perintöjä. Pöytä oli isän lapsuuskodissa pirtissä ruokapöytänä. Koetan varoa maaliroiskeita, koska tämä pöytä tulee kunniapaikalle pienemmän ikkunan eteen.

Maalaaminen käy niskaan ja hartioihin, eikä sitä pysty kovin paljon tekemään yhdessä päivässä. Eipä meillä ole niin kauheaa kiirettä. Remonttiapulaisia meillä on ollut omasta takaa.Lattian maalaaminen muuttaa lopputuloksen vielä vaaleammaksi. Minulla on nyt viikko lomaa, eipä tarvitse miettiä mitähän sitä tekisi.

Vielä yksi ilonaihe: tilasin langat siihen Veera Välimäen neuleeseen. Neulominen on jo aloitettu. Lanka on ihanaa, Malabrigon Arroyo -merinovillaa, väri Purpuras.


On pitkästä aikaa mukavaa neuloa sukkia isompaa kappaletta. Huolestuin vain heti alkuun siitä riittääkö lanka, vai olisiko pitänyt tilata yksi ylimääräinen vyyhti. Lanka on sen verran tyyristä, että taidan ensin neuloa vähän lisää ja laskeskella sitten tarvitseeko lisälankaa hankkia.

I also got the yarn for my knitting. I'm making a scarf/cloak from Veera Välimäki's book. The yarn is lovely to knit, Malabrigo Arroyo, a hand-dyed peruvian merino wool yarn.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät kommentin, ilahdun jokaisesta!