tiistai 24. helmikuuta 2015

Uusia valaisimia

Katon ja seinien maalaus alkaa olla loppusuoralla. Rappujen yläpäässä oleva pieni alkovi on vielä maalaamatta, koska se on täynnä rojua tarpeellista tavaraa säilytyksessä. Joka tapauksessa oli aika miettiä yläkertaan valaisimia. En voi uskoa, että olemme asuneet talossa 15 vuotta, emmekä ole uusineet yläkerran valaisimia. Nyt kun uudet ovat paikallaan, huomaan miten hämärässä olemme asuneet.


Aloitetaan rapusta. Seinällä rapun vasemmalla ja ylhäällä oli samanlaiset litteät plafondivalaisimet. Ne olivat aivan kellastuneet ja valo oli himmeä. Menimme ostoksille Ikeaan. Näiden valinta olikin vaikeaa. Malleja oli paljon, mutta mikään ei tuntunut sopivalta. Sitten päädyimme tällaisiin kylpyhuonevalaisimiin, puolipallon muotoisiin.

We've been buying new lights for the painted upstairs rooms. The old ones were left by the former owners.  These are from Ikea. They have a good selection, but boy is it hard to choose nowadays, with all these new lumens. The old light bulbs were easy, you just got 60 W or 100 W.


Niissä on minun mielestäni jotain vanhan talon henkeä ja ne ovat yksinkertaiset, mistä minä pidän. Ja valaisuteho, se on jotain aivan toista. Kyllä nyt ei tarvitse rapussa kompastella.


Isoon huoneeseen ostimme kaksi samanlaista riippuvalaisinta. Olen katsellut näitä lamppuja jo ennenkin erilaisissa sisustuskuvissa ja ajatellut että ne olisivat hyvät meidän yläkertaan.


Toinen valaisin on takan edessä. Tähän tulee alapuolelle sohvapöytä ja nojatuoleja, sellainen oleskelualue. Pikkuhuoneeseen, joka on tuon oven takana, ostimme ison plafondin, jossa on kolme lamppua. Siinä huoneessa on ollut tosi hämärä yleisvalaistus. Nyt siellä kyllä näkee.


Mimmi oli ihastuksissaan kaikista laatikoista. Tässä hän kokeilee olisiko tämä hyvä nukkumalaatikko. Kaikkia laatikoita piti myös maistaa.

Täytyy kyllä sanoa, että ei ole nykyään helppoa valaisimien tai varsinkaan lamppujen valinta. Kaikki lumenit ja muut uudet arvot tuntuvat vaikeilta. Mistään netistäkään en löytänyt kunnon ohjeita esim. siihen millainen lamppu täytyy ostaa himmentimellä varustettuun valoon. Melkein pitäisi asiantuntija kuljettaa kauppaan ja kotiin.

Mimmi was ecstatic with all the cardboard boxes, she had to try them all. You could take a nap in this one.


Neulekin on edistynyt, kaikesta remontin teosta huolimatta. Loma menikin mukavasti, aamupäivät yläkerrassa maalaten ja illat neuloen telkkarin ääntä kuunnellen. Nyt on neulottu pian 50 cm satasenttistä viitta/huivia, eli kohta on takaosa valmis. Kirjassa mainittu lankatarve ei vain minulla pitänyt paikkaansa, vaan jouduin tilaamaan vielä yhden vyyhden. Tilasin sitten samantien myös sinistä ja vihreää huivilankaa, kun kerran tilaamaan jouduin. Olen kohta neuloosikierteessä.

I've been knitting my new scarf/cloak by Veera Välimäki, I try to get a few rows done every day. I had to order an extra skein, so I ordered some green and blue yarn for a scarf while I was at it. I think I'm becoming an addict.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät kommentin, ilahdun jokaisesta!