tiistai 14. toukokuuta 2013

Kiveyksiä

Tein viime kesänä vanhoista tiilistä meidän pääkasteluvesipaikalle kiveyksen. Meillä tulee talousvesi omasta kaivosta, ja jos on kuiva kesä, sitä ei riitä kasvien kastelemiseen. Siksi olen vähän hysteerinen taivaalta tulevan kasteluveden keräämisessä.


Tähän pääportaiden viereen (kuulostaapa hienolta, ikään kuin meillä olisi monta sisäänkäyntiä) tulee katolta ränniä myöten aika paljon vettä. Ennen laitoin vesiastiat suoraan maahan. Kun on kova sade, multa räiskyy astioiden reunoille ja niistä tulee epäsiistejä. Nyt astiat säilyvät siisteinä ja niitä on helpompi siirrellä. Tässä on normaalisti noita isoja muovisaaveja monta kappaletta. Lisäksi talon kulmilla on pari isoa tynnyriä keräämässä vettä. Ruukkujen kastelu on meillä aikamoinen operaatio, kun ei voi suoraan vesihanasta letkulla kastella. On tullut muutamakin kastelukannullinen kannettua.

Kiveyksiin päästyäni, tässä on pari muutakin kiveystä ja porrasta, ei tosin omasta pihasta. Nämä ovat serkkupoikani pihasta, jossa kävimme viime kesänä syntymäpäivillä. Minulla on tapana ihmisten sijasta ottaa kuvia kivistä, puista, kasveista ja taloista.Pidän tällaisista kierrätystyyppisistä kiveyksistä, joissa on käytetty erilaisia materiaaleja. Minusta nämä ovat tuhat kertaa kauniimpia kuin viivasuoraan vedetyt, kaupan persoonattomista betonikivistä tehdyt massiiviset kiviterassit ja -polut.


Siis tällaisia kuvia otan matkoillakin. Minusta piti tulla arkkitehti tai sisustusarkkitehti, mutta ei sitten tullutkaan. Mutta rakennukset ja rakennelmat kiehtovat minua yhä. Ja erilaiset tekstuurit. Mitä rosoisempaa, sen parempi. Sileä on liian sileää. Rosoa pitää olla, elämässäkin.

I made a stone paving for my watering tubs last summer to keep them from getting dirty when it rains. We get our household water from a well. When it is a very dry summer, we can't water the plants with water from the well. We have to use rain water for that. This is why I try to gather all rain water in containers when it rains. I'm saving water for a rainy dry day.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät kommentin, ilahdun jokaisesta!