maanantai 13. toukokuuta 2013

Kasvihuoneen terassi

Kuinka monella on kasvihuoneen terassi? Ei monella. Meilläpä on, ainakin kohta. Portaat ja kaiteet puuttuu ja luiska kottikärryä varten. Lauantaina oli tosi lämmintä tehdä tätä, aurinko paistoi ja juomaa kului. Pientä kinaa oli portaan askelman korkeudesta miehen kanssa. Minä sen tietysti voitin, kun oli äitienpäiväkin tulossa. Voittoluku oli siis 15 cm vastaan 20.


Rakenne tehtiin helpoista liimapalkeista ja höylätyistä parruista ja noista mikä tuon maahan upotettavan palkkikengän nimi sitten onkaan. Naapuri kävi ihmettelemässä, että oikein höylätystä tavarasta teette. 

Lattia ladottuna. Sanon aina, ettei mitään kannata heittää pois. Välitulkkina lautojen välissä käytettiin ylijääneitä laattoja. Terassin alle jäi osa vanhan saunan välipohjassa olleesta hiekkaseoksesta ja sen päälle laitettiin maanrakennuksessa käytettävää eristysmattoa, etteivät rikkaruohot kasva läpi. Sen päälle tulee sora.


Portaat tulevat tähän eteen. Tein tilan myös talosta poistetulle kylpyammeelle, jota olemme käyttäneet keräämään sadevettä kasvihuoneelle. Tuo teleskoopin näköinen on vain putki, joka on siinä väliaikaisesti tulppana, jos sattuisi satamaan.


Tuohon oikealle seinän viereen tulee luiska, jonka kautta saa multaa ym. tuotua kottikärryllä. Kaiteeksi olemme miettineet paksua köyttä. Mitään kovin massiivista kaidetta emme halua.


Koulin leijonankidan taimia, niitä tuli taas liikaa. Leijonankita on yksi lempikukistani ja kasvatan sitä aina itse. Se kukkii myöhään syksyyn eikä säikähdä kylmistä ihan heti. Tänä vuonna taimeni ovat vähän myöhässä, mutta niin ovat muutkin kevättyöt. Haravointi on vielä kesken, mutta aloitettu. Pojan kanssa haravoimme äitienpäivän iltana linnunlaulua kuunnellen.


Tämä sievä orvokki heittelee siemeniä ja kylväytyy itsestään milloin minnekin. Tämän typyn otin alunperin nurmikosta ja se on kivasti levinnyt. Mikä orvokki lienee, en ole tätä ostanut. Kohta on kukkaloistoa tiedossa, narsissit ja skillat kukkivat ja tulppaanit alkavat kohta aueta.

2 kommenttia:

 1. En yhtään ihmettele, että keväthommat ovat myöhässä kun rakennatte tuon orangerian! Ja sille terassikin! Kyllä tuosta tulee sellainen paikka, että tarvinneeko taloa sitten enää ollenkaan, en minä ainakaan raaskisi lähteä tuosta ihanasta rakennelmasta pois edes syömään tai nukkumaan.
  Voi että, leijonankita onkin kiva kukka, enkä ole kasvattanut sitä sitten lapsuuden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, en minäkään raaski lähteä, hyvä kun nytkin rakennusaikana malttaa välillä mennä syömään. Mies onneksi tulee ensin nälkäiseksi ja lähtee tekemään ruokaa. Tarkkailen painoa säännöllisesti ja yleensä työviikolla paino nousee kilon ja viikonlopun jälkeen on laskenut kilon (töissä on tosi hyvää ruokaa).

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin, ilahdun jokaisesta!