lauantai 18. toukokuuta 2013

Tänään vuorossa ovien asennus

Tänään "kokeilimme" miten ovet kävisivät paikalleen pellon puolen oviaukkoon. Aikamoisen äheltämisen jälkeen ne tulikin sitten asennettua paikoilleen, vaikka ovat vielä raaputtamista vailla. Pientä päänvaivaa aiheutti se, että ovet aukesivat samaan suuntaan, eli eivät ole ns. pariovet. Olen saanut nämä työpaikan remontin hylkykamasta. Ne ovat tosi vahvaa tekoa, 50-luvun lopun lasillisia sisäovia. Jouduimme siis vaihtamaan toiseen oveen saranat toiselle puolelle.


Lukkopesän joutuu myös vaihtamaan vielä toiselle puolelle. Ovien väliin jää palkki, koska emme halunneet hajottaa vähän liian leveää ovenkehystä, joka oli odottanut varastossa käyttöä.


Ajattelin maalata ovet ulkoa mustalla öljymaalilla ja sisältä valkoisella. Ulkorakennuksen muut ovet ovat mustat. Olen suunnitellut oviin irrallista ristikkoa vähän keventämään vaikutelmaa. Löysin kivan ristikon mallin yhdestä lehdestä, siinä on listat ulkoreunan puolella. En tiedä osaanko tehdä ristikon, mutta se ei ole este, korkeintaan hidaste. Otan mallia meidän talon terassin ovesta, jossa on irrallinen ristikko.


Miiru käy joka päivä tarkistamassa kasvihuoneen etenemistä ja työn laatua. Miiru on tässä itse asiassa entisessä kissalassa. Kissoilla oli oma paikka, jossa oli luukku ovessa ja kesäisin ne nukkuivat siellä tai terassin sohvalla. Siellä taisi käydä pari naapurin kissaakin syömässä kuivamuonaa.

Sain tänään neljä ikkunaa maalattua sisäpuolelta toiseen kertaan. Nyt taitaa olla kuusi ikkunaa valmiina. Siivosin myös mansikkamaata ja kasvimaata.

Today we installed the doors to the conservatory. We had to move the hinges on the other door to the other side. These were not twin doors originally. The doors need to be scraped clean and painted. Miiru comes to inspect and approve the site every day.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät kommentin, ilahdun jokaisesta!