sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Tänään teinTänään tein: laitoin pyykkiä koneeseen, kastelin sisäkukat, siirsin taimia ulos, kitkin ja tasasin kasvimaata, kylvin siemeniä, istutin tomaatin ja basilikaa kasvihuoneeseen (vanhaan), kaivoin sormustinkukkia kasvimaasta ja siirsin ne kukkapenkkeihin, ripustin pyykkiä kuivumaan, kastelin kasvihuoneen ja ruukkukukat ulkona, maalasin tukipylvään kasvihuoneessa valkoisella, maalasin neljän ikkunan pielet punaisella ja kahdet valkoisella, söin pizzaa, katsoin pari Frazieria pahimman kuuman aikaan, laitoin pioneille perennatuet, kastelin klematikset, keräsin pyykkiä ja viikkasin pojille valmiiksi, join kahvia ja söin keksiä, kastelin terassin kasvit, kirjoitin blogia. Muuta en jaksanut, kun oli niin kuuma.

Laitoimme kasvihuoneeseen ensimmäisen valmiin ikkunan! Ikkunoita on valmiina jo useita, mutta sattuvat olemaan toisen kerroksen ikkunoita, joten ensin on laitettava ensimmäinen kerros valmiiksi. Kuistin kaiteetkin on tehty. Ei tullut köysiä. Olisivat olleet ehkä liian kevyet. En halunnut kenenkään humpsahtavan köyden yli mansikkamaahan. Mansikka kukkii. Kaikki muukin kukkii. Tuntuu että myöhemmälle kesälle ei jää mitään kukittavaa jäljelle.

Kuisti maalataan varmaan ensi kesänä valkoiseksi. Sitten kun painekyllästetyn puun saa maalata.

2 kommenttia:

 1. Myöhemmälle kesälle jää toivottavasti uusintakukintaa ;-)
  Hieno orangeriaterassi!
  Minäkin mietin, olisinko laittanut "tänään tein" -tyyppisen postauksen, mutta enpä sitten. Listani ei olisi ollut yhtä pitkä kuin sinun, mutta aika mielenkiintoinen: talon yhden ison ulkoseinän maalaus, vieraalle kissalle lepertely kun luulin sitä Mustiksi, kyynpoikasen murjominen puutarhapistokkaalla kylätiellä (hui! Nämä asiat tulee tehtyä ennen kuin ehtii järkevästi ajatella, mutta kun meillä kylässä liikkuu niin paljon lapsia ja eläimiä), nokkosten keruu ja nokkoskeiton valmistaminen! Aika eksoottista minulle joka en yleensä laita ruokaa.
  Nyt alkoi tehdä mieli pizzaa :-D

  VastaaPoista
 2. Kiitos kyllä minustakin tuli hieno. Sinun listasi on tosiaan eksoottisempi. Minullakin oli pari kohtaamista naapurin kissojen kanssa, unohdin mainita. Ensin tuli naapurin Miisa, söpö pitkäkarvainen, hiipimään hiljaa pihaan. Jostain syystä se pelkää meidän Miirua, vaikkei Miiru nykyään muuta tee kuin menee matalaksi ja tuijottaa. Illalla kun laitoin ikkunaa kiinni, tuli samaisen naapurin Roope katselemaan meidän portaalle päin, että näkyisikö Miirua. Kerroin hänelle, että Miiru ei tule enää ulos. Harakka aina kiusaa molempia kissoja, käy näykkimässä jos lähelle pääsee. Minusta on kiva lukea sinun kissojesi touhuja.

  VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin, ilahdun jokaisesta!