lauantai 27. heinäkuuta 2013

Tuuletusikkuna ja ovi

Tänään maalasin kasvihuoneen tuuletusikkunat, jotka mies teki vanhasta oven karmista ja ikkunan karmista. Niissä on sarana ja niihin tulee Kivikankaalta tilatut aukaisupumput, jotka avaavat automaattisesti luukut kun aurinko paistaa niihin. (Takana näkyy latva viiniköynnöksestä, joka lämmittelee 25 asteen lämmössä.)


Nyt olemme saaneet kasvihuoneen alaosan suunnilleen ikkunoita täyteen, yksi vaakaikkuna puuttuu ja yksi pienempi odottaa maalattuna paikalleen laittoa. Kaikkia ei tosin ole vielä maalattu, mutta nyt on karmit ja lasit kaikissa. Yläosasta puuttuu vielä neljä vähän pienempää ikkunaa ja nuo tuuletusluukut asennetaan vielä noihin nurkkiin.


Se surullisenkuuluisa toinen ovi, jota maalatessani tein ilmalentoni ja päädyin käsi kipsiin, näyttää melkein uudelta. Tässä kuva maaliskuulta, jossa ovi vanhassa mallissaan...


... ja tässä ovi uudelleenpaneloituna ja maalattuna.


Sisällä riittää vielä peitelautojen laittoa ja maalausta.

 
Tänään piti hommat lopetella jo puolenpäivän jälkeen, kun tuli liian kuuma. Onneksi tässä kasvihuoneessa on korkeutta, joten lämmönsäätely pelaa paremmin kuin pienessä nuovihuoneessa. Siellä chilit pullistuvat ja tomaatit ja kurkut tuottavat jo satoa.


Today I painted the little ventilating windows, made of an  old door frame and window frame by my man. They will get an automatic opening system later. Most of the windows are ready and installed, only some missing from upstairs. We put some new panelling on the old door and painted it. Now it looks almost new.

4 kommenttia:

 1. Voi vitsit kun siitä tulee hieno!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Kiitos! Uskon itsekin vahvasti siihen. Saa nähdä tuonko tänne sitten sänkynikin...

   Poista
 2. Tuosta tulee vielä niin hieno. Se on muuten valtavan kokoinen - tuleeko sinne myös pieni pöytä ja tuolit puutarhakahvittelua varten?

  VastaaPoista
 3. Kiitos, ja kyllä tulee. Siinä on "salin puoli", jossa on puulattia, siihen ajattelin pöytää ja tuoleja. Se on tuossa sisäkuvassa näkyvä puoli. Haluaisin löytää jonkin rustiikkisen pöydän, ei liian siistiä ja uutta.

  VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin, ilahdun jokaisesta!