keskiviikko 7. elokuuta 2013

Villiviini muuttaa kasvihuoneeseen


Huomasin tänään, että meillä on uudessa kasvihuoneessa tunkeilija. Ulkona kasvava villiviini on ilmeisesti haistanut sisällä olevan vielä paremmat oltavat, ja päättänyt käydä kurkistamassa. Tuskin maltan odottaa syksyn ruskaväritystä ja lehtien haravointia.

The creepers growing outside are creeping in. Perhaps winter is coming...

Myös viiniköynnös on innostunut tasaisesta lämmöstä ja valosta ja kasvattaa kahta haaraa vauhdilla. Melkein näkee sen kasvavan. Tarkasti katsoen siinä näkyy ensimmäinen rypäleterttu alhaalla lehtien välissä.


Minulla on myös taimikasvatus käynnissä: kylvin laatikkoon "Candy Mountain" sormustinkukkaa, jonka siemenpussi oli ihan pakko ostaa kauppareissulla. Tässä taimet jo koulittuina. Olen jostain syystä ihan heikkona sormustinkukkiin. Vasemmanpuoliseen laatikkoon kylvin muutama päivä sitten salkoruusua kahta lajia, "Chaters", joka on kerrannainen, sekä "Creme de Cassis", joka on yksinkertainen tumman viininpunainen. En tiedä yhtään onko jo liian myöhäistä kylvää kaksivuotisia, mutta ajattelin niiden saavan kasvihuoneen tasaisemmissa lämpöolosuhteissa hyvän alun.

I've sowed some biennial seeds, the small plants are Digitalis Purpurea "Candy Mountain, and in the box on the left hollyhocks Alcea Rosea "Chaters " and "Creme de Cassis".


Ai niin, minun piti esitellä uusi vesikourumme, joka on puinen. Maailman yksinkertaisin keksintö, jota on käytetty jo vuosisatoja. Kouru on tehty kahdesta laudasta ja kiinnitetty pienillä kulmaraudoilla.

Kouru on käsitelty sisäpuolelta kaksi kertaa vernissalla ja ulkopuoli on maalattu öljymaalilla. Kourusta vesi valuu alla olevaan kylpyammeeseen kasteluvedeksi.

Our new drain is made of wood. It has been painted with oil paint on the outside and with cooked linseed oil on the inside. What a simple solution, and it has been used in houses for centuries.


Näyttää pahasti siltä, että pian meillä on kurkkua yli oman tarpeen. Kurkuntaimet viihtyvät kasvihuoneessa hyvin ja kasvavat silmissä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät kommentin, ilahdun jokaisesta!