sunnuntai 25. elokuuta 2013

Lattian opetukset

Tadaa!!! Kasvihuoneen ruutulattia on nyt betoniosuudelta valmis. Pientä säätöä se vaati, ei tullut kerralla täydellistä.  Tässä yleiskuvassa se näyttää tosin hienolta.

The concrete part of the floor is finished. It looks really good.


Lähikuvat paljastavat pieniä ongelmia.

However, there were difficulties.


Osasta lattiaa irtosi pohjamaalia teipin mukana. Luulen kuitenkin, että teippi ei ollut syypää. Irrotin sen taiteen sääntöjen mukaan kun maali oli kosteaa, eikä se ehtinyt olla lattiassa kovin monta päivää.Tämähän on vanha saunan lattia, joten siihen on vuosien myötä iskostunut rasvaa ja kaikenlaista kuonaa. Vaikka pesin ja hioin lattian, ei siitä varmaan kaikki epäpuhtaus vielä irronnut. Toinen vaihtoehto on, että alusmaali ei ollut vielä kyllin kuivaa.

Bits of the bottom paint came off with the masking tape. This may be due to the fact, that the floor is an old sauna floor, which has gathered grease and dirt over the years. Despite washing and sanding the floor, it may have kept some of the dirt. Or then the bottom paint wasn't dry enough.


Toinen ongelma tuli liian nopeasti tai huolimattomasti irrotetuista teipeistä: ne veivät mustaa maalia reunoista mukanaan. Alussa näitä sattui, sitten opin ottamaan teipit varovasti. Kävin sitten saman tien vesiväripensselin kanssa mustalla maalilla reunavirheet läpi.

Another mistake was removing the masking tape too carelessly and quickly. Bits of the black edge came off with the tape. 


Korjasin vaalealla pohjamaalilla irronneet kohdat seuraavana päivänä. Nyt lattia näyttää ihan hyvältä.

It took some time to repair the damages, but now the floor looks fine.


Naapurin Miisa-kissa tekee päivittäin rundin pihallamme. Yllätin sen kuistilta.

The neighbor's cat Miisa, taking a tour of our yard.Sitten se lähti jatkamaan matkaansa seuraavaan naapuriin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät kommentin, ilahdun jokaisesta!