torstai 20. helmikuuta 2014

Ilonaiheita


Ei olisi uskonut miten paljon iloa kotiin voi tuoda kaksi kissanpentua. Joka päivä saa nauraa, ja stressiarvot on varmaan aika alhaalla. On niin mukava seurata tyttöjen touhuja, kun kaikki uusi on niin ihmeellistä ja tutustumisen arvoista. Se rakkaus minkä näiltä luontokappaleilta saa on jotenkin niin pyyteetöntä ja laskelmoimatonta.

Aamu alkaa hymyllä, kun vatsan päälle ponkaisee kehräävä kissa, joka työntää märän nenänsä omaan nenään kiinni. Toinen puree hellästi sormea ja hyrisee kuin pieni tehdas. Kisut tulevat mukana vessaan ja istuvat totisena omalla laatikollaan. Sitten mukaan suihkuun, tosin pysytellen kaukana vesisuihkusta. Keittiössä hankaudutaan jalkoihin niin kauan että ruokaa tulee kuppiin. Sitten yhdessä lukemaan lehteä, lehden päällä maaten tietysti. Pian alkaa juoksu ympäri huoneita.

The cats are a constant source of joy. They wake us up in the morning by their purring and they come and nestle near the neck and face, offering their wet noses. They help with every chore and give us their selfless love. Every new thing is of interest to them. I'm so looking forward to the spring with them in the garden.


Myös kasvihuone on ilonaiheeni. Kissanpennut eivät ole vielä olleet ulkona, mutta olen käyttänyt niitä viikonloppuisin kasvihuoneessa totuttelemassa viileämpään ilmaan. Ne ovat aivan innoissaan päästessään sinne. Turkki pörhöttyy ja silmät ovat pyöreät. Sitten mennään peräkanaa ympäri kasvihuonetta.

My greenhouse is another source of joy. I take the cats to visit it on the weekends. They love going there, with their eyes round with wonder and their fur fluffed.


Veeraa kiinnostaa patioruusu, joka on paketoitu pahinta pakkasta (!) vastaan perunasäkkiin ja harsoon. Pian ruusu varmaan alkaa työntää uutta versoa, kun valo lisääntyy ja aurinko alkaa lämmittämään kasvihuonetta.Kasvihuone on talvella vähän romuvarasto. Siellä on kätevää säilyttää kaikki istutuskäyttöön tulevat astiat ja ruukut, kesältä jääneet multapussit, lannoitteet ja taimiruukut. Valoisasta kasvihuoneesta on paljon mukavampaa etsiä taimikasvatuksessa tarvittavia tavaroita kuin pimeästä liiteristä. Myös ulkokalusteet säilyvät täällä kuivina.

The greenhouse is a handy place for storing my pots and garden stuff. It is nice to look for small pots for my seeds in the light greenhouse. I also store my garden furniture here, where it's dry.Ulkokalusteet alkaisivat olla maalausta vailla. Olen miettinyt jotain muuta väriä, kun valkoinen nuhraantuu niin äkkiä. Vanhat perunalaatikot odottavat uutta multaa ja tomaatintaimia. Vielä ei ole kuitenkaan tomaatin kylvön aika. Ajattelin että tänne suureen kasvihuoneeseen olisi mukava saada pienoiskasvihuone, jossa säilyisi lämpö ja kosteus silloin kun ei ole vielä riittävän lämmintä. Valoa täällä olisi riittävästi.

The old potato crates are waiting for new compost and tomato plants. Now is not the time to sow tomato seeds, however. I have to wait until March. If I had a small greenhouse inside my big greenhouse, I could grow my plants here earlier. That's a thought.Nostin syksyllä kelloköynnösruukut kasvihuoneeseen jatkamaan kesää vielä vähän aikaa. Nyt rönsyt on korjattu pois. Otin yhden kelloköynnöksen ja yhden keijunmekon sisäkuistille talvehtimaan, en ole ennen saanut niitä hengissä talven yli. Nyt ne näyttävät vielä olevan elossa.  Kukkapylvään päällä olevassa ruukussa näyttää muratti ihan elossa olevalta, vaikka multa on jäässä. Sinisarjat ovat kellarissa pimeässä talvehtimassa, ja niissä oli viimeksi käydessäni jo kalpeita alkuja tulossa mullasta. Myös ne pääsevät kasvihuoneeseen kevättä aloittelemaan, kunhan lämpötilat nousevat riittävästi.Kyllä kevään odottaminen on mukavaa!
Looking forward to the spring!

6 kommenttia:

 1. Teillä on niin ihanaa, että ihan tässä lukiessa liikuttuu!

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Ja minä liikutun sinun kommentistasi, nyyh!

  VastaaPoista
 3. Tytöt ovat valloittamassa maailmaa..kakki on uutta ja niin mahtavaa.
  Kivat kissat ollette saaneet...mahdanko toistaa itseäni ....?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy sanoa, että olet oikeassa. Varsinkin kun jouduin tekemään valinnan kuvien ja eläintalon lääkärin kertoman perusteella. Noutomatka oli melkein 300 km. Niin hyvin sopivat yhteen nuo typykät ja ovat niin hellämielisiä vielä.

   Poista
 4. Teille on pieni haaste Muistikirja-blogissani :) http://muistojenikirja.blogspot.fi/

  VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin, ilahdun jokaisesta!