sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Siementä multaan

Ensimmäiset kylvöt on sitten tehty. Käytiin eilen siemenostoksilla ja ostettiin kylvömultaa. Tänään kaivoin sitten tarvikkeet esille ja ryhdyin hommiin. Kylvin keijunmekkoa, jättiverbenaa ja uutta tuttavuutta, latva-artisokkaa. Tässä on vähän muitakin siemenostoksia.

Yesterday we bought some sowing compost and today I sowed my first seeds; Rhodochiton atrosanguineus, Verbena bonariensis and some artichokes.


Kylvöhommissa oli tietysti pari apulaista. Puutarhakissat suhtautuivat hommaan suurella huolellisuudella ja vakavuudella.

My little helpers took their work very seriously.Veera tarkisti mullan määrän ja haisteli laadun. Taisi vähän maistellakin.Käytin tällä kertaa turvepotteja. Kaksi latva-artisokan siementä ruukkuun, ruukut kastellaan niin, että turveruukku kastuu kunnolla. Sitten muovipussin alle ikkunalle.Tässä on vermikuliitin alla keijunmekon siemeniä. Avustajat nuuhkivat onko kosteus sopiva.Ahkerimmatkin avustajat väsyvät viimein. Välillä voi ottaa vähän rennosti.Mimmi hymyilee: siemenhommat on meillä hallussa!

Our hard working assistant is triumphant: it is easy when you know how to do it.

2 kommenttia:

  1. Voi että noita teidän tyttöjä :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) On ne sellasia. Eilen tippui yksi ruukku lattialle ja meni rikki. Viikolla olivat tiputtaneet isomman kukkaruukun. Se on nyt korjattu jeesusteipillä. ;)

      Poista

Kiitos kun jätät kommentin, ilahdun jokaisesta!