sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Siementarkastus

Kaivoin tänään esille siemenvarastoni. Keräsin samalla muut kylvöhommiin tarvittavat tavarat yhteen paikkaan. Syksyllä tulee aina heiteltyä välineet kaappiin vähän hujan hajan. Löysin myös sen siemenluettelon, olin siivonnut kirjahyllyä ja laittanut sen "talteen" toiseen paikkaan. Katselin myös puutarhakirjoja, että muistan mitä siemeniä täytyy hankkia.

I checked my seed collection today, as well as other equipment. Mimmi helped. She and Veera are definitely garden cats.


Mimmi auttaa järjestämisessä.

Minulla on kolme laatikkoa siemeniä, yksi yksivuotisille kukille, yksi monivuotisille ja yksi keittiöpuutarhasiemenille. Säilytän siemenet viileässä ja pimeässä kuistin kaapissa, jolloin ne säilyvät itämiskelpoisina useita vuosia. Aika hyvä valikoima tuntuu olevan vielä. Vihannesten siemeniä on hankittava vähän, mutta niillä ei ole kiire. Jättiverbenan ja keijunmekon siemenet ovat loppu. Voisi tilata jotain uutta tomaattilajiketta, ja Black Russian on melkein loppu. Pidämme kovasti Black Russian -tomaateista, niissä on hyvä rakenne ja ne ovat hyvän makuisia.

I have three boxes of seeds; annuals, perennials and kitchen plants. I keep the seeds in a cool place in the porch, so they last for several years. I seem to have plenty left. I'll need to buy some new tomato seeds, and some Veronica longifolia at least. We like Black Russian tomatoes most. They are delicious.


Kissat livahtivat viileälle kuistille ja löysivät heti tekemistä. Ihan selviä puutarhakissoja.


Löysin myös pussin kissanheinän siemeniä. Veera on tykästynyt heinän natusteluun. Pitäisi löytää jostain vielä multaa, joka ei ole jäässä. Ehkä voisi ostaa jo kylvömultaa pussin. Vielä ei voi oikein mitään kylvää.


Mimmi ja Veera auttavat mielellään kotitöissä. Tässä vaihdetaan lakanoita. Mukavaa, kun on puhtaat (karvaiset) lakanat kun viikko alkaa.

Mimmi and Veera like to help with the chores. Here we are changing sheets. It will be nice to sleep in clean (furry) sheets.


4 kommenttia:

 1. Täältähän löytyi mukava uusi tuttavuus! Laitoin sinut Muistikirja-blogini lukulistalle. Toivottavasti se sopii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kiitos, toki sopii! Meille on pian tulossa uusi kissoihin keskittyvä blogi, kunhan saan bannerin ja ulkoasun tehtyä. Tervetuloa sitten senkin pariin.

   Poista
 2. Tuollainen siemenkokoelma on aarre. Sitä tutkiessa tekee aina kevättalvisin löytöjä. Meidänkin siemenvarasto on jo kaivettu esiin, vaikkei juuri muuta ole vielä ehditty kylvää kuin latva-artisokat =)

  VastaaPoista
 3. Joo, siemenhullu kun sitä on, niin niitä kertyy. Eikä raaski heittää vanhoja pois. Jos sattuisivat itämään ja jos sattuisi joku kevät olemaan tilaa niitä kasvatella.
  Latva-artisokkaa en ole koskaan kokeillut. Sillä taitaa olla pitkä kasvukausi ennen satoa.

  VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin, ilahdun jokaisesta!