lauantai 22. helmikuuta 2014

Suklaapuusteja ja mullan mylläystä

Tänään leikkasin vähän pelargoneja ja lisäilin niille multaa. Laitoin muutamia leikkaamiani latvoja vesilasiin juurtumaan, saa nähdä onko liian aikaista vai juurtuvatko. Tein myös vähän kylvöksiä. Etsiskelin sopivia kylvöastioita, ja koska olin selannut Kierrätyspuutarha-kirjaa, mietin kaikenlaisia muussa käytössä olleita astioita.


Niinpä olen kylvänyt keijunmekot jäätelörasiaan, paprikat mansikkahillopurkkiin ja kelloköynnökset leivosrasiaan. Otin myös kuistilla talvehtineen keijunmekon esille, siivosin kuivista lehdistä ja istutin uuteen multaan. Se on tässä vasemmalla ruukussa. Jos oikein tarkkaan katsoo, voi ehkä nähdä vähän vihreää tuossa jäätelörasiassa: siellä on muutamia keijunmekkoja jo itänyt. Kylvin myös kuukausimansikkaa, uusi tuttavuus minulle.


Mimmi ei suostunut luovuttamaan kissansänkynä toiminutta tarjotinta taimikäyttöön, vaan tunki samalle tarjottimelle. Neuvottelut tarjottimen vuokraamisesta ovat käynnissä.


Vaikka kovasti yritän pitää kissajutut Puutarhakissat-blogissa ja kertoa täällä muita asioita, on vaikea kuvata mitään ilman että kuvaan tulee kissa. Ne vain ovat niin kiinnostuneita kaikesta tekemästäni. Tässä Veera tarkistaa mitä tuli kylvettyä. Taustalla pari elvytettävää pelargoniaa.


Käytän muuten multahommiin tällaista tekemääni multa-alustaa, joka on periaatteessa niinkuin vanhanaikainen leivinlauta. Siinä multa pysyy kätevästi laitojen sisällä. Tämä kuva on viime keväältä, ei minulla totisesti vielä noin isoja taimia ole. Käsittelin tämän Osmon peittävällä puuvahalla.

Ai niin, sain muuten ensimmäisen blogihaasteeni Naukulan mammalta, kiitos siitä! Tämä oli tuolla Muistikirja-blogin puolella. On kunnia vastata ekaan haasteeseeni!

1. Lempivärini sisustuksessa. Vaikea arvata, kun näitä kuvia katselee. Valkoinen, punainen ja ripaus sinistä. Pidän yleensäkin värikkäistä sisustuksista, mutta taustana on minusta valkoinen mukavan rauhallinen.

2. Designesine tai huonekalu, joka ei ikinä tule meille. Tähän täytyy kyllä vastata rehellisesti, että ei varmaan mikään tule, kun ei ole niihin varaa. Mutta sanoisin, että olen hivenen kyllästynyt Alvar Aallon taivutetusta puusta tehtyihin huonekaluihin. Enkä osta ensimmäistäkään Aalto-maljakkoa.

3. Hurmaavimmat henkilöhahmot tv:ssä. Yksi kaikkien aikojen suosikkini on Frasier. Pidän myös Miss Marplesta ja Mr. Poirotista. Marpleista paras on Geraldine McEvan. Hän vastaa parhaiten mielikuvaa, joka minulle kirjoista on syntynyt. Sitten tietysti myös Hyacinth Bucket (lausutaan Bukee).

4. Suosikkini leivonnassa. Näitä on paljon, mutta yksinkertainen on parasta: korvapuustit. Tein juuri tänään pullataikinan, litran taikinan ihan käsin, koska yleiskoneemme sanoi sopimuksen irti juuri joulun alla. Tein ihania suklaapuusteja. Niihin tulee väliin voita, kaakaojauhetta ja tomusokeria.

5. Viisi blogisuosikkia. Tämä on minullekin vaikea, kun hyviä on niin paljon. Kissablogeista suosikkini on Naukulan kerho, Helmi on vain niin ihana. Puutarhablogeista voisi mainita Saaripalstan ja Marian koti ja puutarhan. Hauskoista teksteistä ja kuvista pidän huskyistä ja lapsista kertovassa Suden hetki -blogissa. Kivaa tekemistä ja käsitöitä on monessakin blogissa, sanotaan nyt vaikka Eilen tein. Tuosta sivupalkista löytyy paljon muita kivoja blogeja, joita seuraan säännöllisesti.

Heitän haasteen eteenpän Harmaata arkea -blogiin, Mielen lumoa -blogiin ja  Romppalaan.


 Mukavaa viikonvaihdetta tytöiltäkin, jotka lämmittelevät takan edessä rinkuloissaan.


8 kommenttia:

  1. Kiitos hasteesta ♥ Ihana blogi sinulla, jäin heti lukijaksi. Voi Mimmiä kun on tarjotin nyysitty muuhun tarkoitukseen, voi höh kun on emäntä sellaista mennyt tekemään ;) Toivottavasti eivät luule kylvöastioita uusiksi hiekkalaatikoiksi! Täytynee vastailla noihin haastekysymyksiin pikimiten. Meillä on näköjään sama maku TV-ohjelmien suhteen, Frasier ja Hyacinth Bukee ovat myös suosikkejani :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos samoin, sinulla on tosi ihana blogi. Sama maku siinäkin. Tervetuloa lukijaksi!

    VastaaPoista
  3. Kiitos kunniasta! Mukavan näköistä on sinulla täällä ja varsinkin tuo kasvihuoneesi sai aikaan melkoista sydämentykytystä! Kissavauvasi ovat samaa ikäluokkaa kuin meidän Lysti-poika.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, odotan todella innolla kevättä. Olen seurannut blogiasi pitkän aikaa, se on mahtava.

      Poista
  4. Minä epäilen Mimmin voittavan ennemmin tai myöhemmin! Kiva kun tartuit haasteeseen.

    VastaaPoista
  5. Mimmi on kyllä aika voimakastahtoinen, joten voi olla että niin käy!

    VastaaPoista
  6. Kiva postaus kissoineen päivineen! Kissat ovat kyllä ihan best! Ja kiitos haasteesta, vastailen siihen, kunhan ennätän. Nyt on ollut haikea olo isoäidin poismenon jälkeen, eikä se suru ihan heti hellitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Otan osaa isoäitisi johdosta. Kiitos kommentista, kissat ovat lohduttaneet myös murheissa, kyllä ne ovat niin mukavia vesseleitä. Mimmi tulee syliin jopa wc-pöntöllä istuessa ja kehrää...!

      Poista

Kiitos kun jätät kommentin, ilahdun jokaisesta!