tiistai 18. maaliskuuta 2014

Keittiökuvia

Jatkamme kiertomatkaa talossamme, esittelyvuorossa on keittiö. Tässä kuva makuuhuoneeseen päin. Makuuhuoneemme on kätevästi keittiön takana.

This is our kitchen. We've renovated it a few times since moving here. 


Tätä hellanurkkausta ei uusittu viimeisimmässä remontissa. Laitoimme ainoastaan kuupan ja seinäpanelit. Alaovi hellan vieressä on itse tehty ja maalattu munatemperamaalilla. Punaisessa purkissa säilytetään maustepusseja.

The panelling was done a few years ago, together with the floor and wall papering.


Hellan vastapäätä sijaitsee tiskipöytä. Vaihdoimme sen päällyskaapit jo edellisessä remontissa avohyllyihin ja Ikean kuivaustelineisiin. Samalla asennettiin tiskikone.

Opposite the stove is the working bench with the sink. The dishwasher was installed when we moved in (1999).Ikkuna antaa mukavasti valoa työpöydälle. Taustalla näkyy saunan terassi.

Behind the window you can see our sauna terrace.


Avohyllyt on tehty liimapuulevystä ja valmiista hyllytuista. Suutarinvalaisimet Ikeasta.

We made the shelves ourselves. The lights are from Ikea.


Kahvinkeitin ja mikro sijaitsevat nurkassa, jossa ennen oli ruokakomero. Poistimme komeron epäkäytännöllisenä ja saimme lisää tilaa keittiöön.

This corner used to be a larder. It was unpractical and its removal made more space. The kitchen cupboards are mostly old, only painted.


Yläkaapit vasemmalla sekä alakaapit nurkkakaappia lukuunottamatta ovat keittiön alkuperäisiä puukalusteita. Maalasin kaapit kiiltävällä Miranolilla valkeaksi ja laitoin Ikean vetimet. Avohyllyt ovat liimapuuta.


Tässä näkyy oikeassa reunassa entinen ruokahuoneen seinä. Siinä oli sähkökaappimme, joka oli säilytettävä. Ajattelin ensin piilottaa sen kaappiin, mutta esille jättämällä se on itse asiassa vähemmän huomiota herättävä.


Jääkaappi on meillä reilusti esillä. Keittiön lattia on uusittu remontin yhteydessä. Lattialla oli muovimatto, jonka alta löytyi osa lattiaa levytettynä, osa lattialaudalla. Jouduimme laittamaan kokonaan uuden lattian. Samalla lisäeristimme sen ekovillalla.

The floor had to be remade. We insulated it at the same time with eco wool insulation.Jääkaapilta katsottuna olohuone jää oikealle ja eteinen vasemmalle. Pöydän päässä on vielä piano. Puolipanelit ja tapetit laitettiin remontin yhteydessä. Pöydän tammituolit olen itse kunnostanut.

The living room is on the right, the hall on the left. I have renovated the oak chairs with the red and white covers.Lautashylly on itsetehty, olin kansalaisopiston puutyökurssilla viime vuonna.

I made this plate rack a few years ago.


Tässä vielä siivouskomeron ovi, joka on uudelleen maalaamatta. Isossa tynnyrissä säilytetään tyhjiä pulloja. Pikkuhylly on isäni tekemä ja sain sen nuorena tyttönä.

Olemme remontoineet keittiön kevyesti heti muutettuamme, vuonna 2000. Joitakin vuosia sitten teimme tämän isomman remontin. Siihen meni yksi kesäloma oikeastaan kokonaan. Mies teki puutyöt, katon ja seinien paneloinnin ja lattian. Minä tapetoin ja maalasin.

My husband and I have done all the work, excluding the electrics. I painted and wallpapered and my husband did the woodwork.

2 kommenttia:

 1. Täältäpäs löytyi kiva blogi :)
  Meilläkin oli Mimmi-kissa, lähti viime elokuussa kissojen taivaaseen, 19-vuotiaana.
  Tervetuloa kurkkaamaan blogiini romuaarteeni.blogspot.fi

  Jostain syystä kirjautuminen lukijaksesi ei onnistu, täytyy yrittää myöhemmin uudelleen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa lukemaan. Joskus on vaikeuksia kirjautumisessa, myöhemmin taas onnistuu. Sinullakin on mukava blogi, tykkäät näköjään myös vanhasta ja kuluneesta!

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin, ilahdun jokaisesta!