perjantai 7. maaliskuuta 2014

Vanhan talon nurkkia

Asumme talossa, joka on rakennettu suunnilleen 1950-luvulla paikalla sijainneen kartanon hirsistä. Alkuperäinen 50-luvun talo on ollut normaalia ns. rintamamiesmallia, jossa huoneet kiertävät ympäri. Sittemmin siihen on tehty muutama lisäys, mm. saunasiipi ja huone. Talon huonejärjestys on sen vuoksi vähän kummallinen, sekavakin. Ensimmäisen käynnin jälkeen mietimme miten ne huoneet siellä menivätkään. Vieraammekin meinaavat eksyä tänne.

Our house was built in the 1950s and has rooms going round in a circle, as was usual at that time. Since then additions have been made, one of them the sauna department. I'll show some pictures of our house.


Ensimmäisenä on esittelyssä saunaosasto. Sinne mennään keittiön takana olevasta makuuhuoneesta, ei mikään normaali huonejärjestys tosiaan. Tässä on pukuhuone, josta menee ovi saunanterassille. Oikealla on pesuhuone.

This is the dressing room, washing room to the right. Ahead is a door to the terrace.


Pesuhuoneessa on tästä vasemmalle iso ikkuna. Tämä vaalea kaakeli on aiempien asukkaiden laittama, varmaan joskus 80-luvulla. Laitoimme seinälle ikkunalaudasta hyllyn, jonka petsasin ruskeaksi ja lakkasin. Siinä on kätevä säilyttää pesutarvikkeita ja kynttilälyhtyjä.

The washing room, with original tiles from the 1980s. The shelf we put on the wall ourselves.


Kun käännytään pyyheseinästä oikealle, jää vasemmalle saunan ovi ja oikealle suihkunurkkaus. Suihku oli alunperin ikkunan vieressä ja sen vieressä oli muovinen seinäke. Siirsimme suihkun toiselle seinälle ja teimme lasitiilistä suihkulle seinät. Lattia on laatoitettu tuolla ruskealla laatalla, saunan seinäpätkään laitoimme sinisen mosaiikkilaatan.

Here is the sauna door on the left and the shower to the right. We moved the shower from its original place by the window and made the glass tile wall of the shower corner.Tässä kuvassa näkyy suihkuseinän pätkä ja pesuhuoneen iso ikkuna sekä terassin ovi. Ikkunaan en ole halunnut verhoja, koska siitä näkyy mukava peltomaisema. Siinä on pimeänä aikana pellavapyyhe näkösuojana. Kesällä emme käytä valoja, joten verhoakaan ei tarvita. Pidämme kynttilän valosta saunassa.

Taloa on remontoitu huone kerrallaan, sitä mukaa kuin rahoitusta on saatu kerättyä kasaan. Pesuhuone ja pukuhuone remontoitiin jo vuosia sitten. Saunan seinät olemme jättäneet alkuperäiselle kapealle panelille, mutta lauteet on uusittu. Entisen lauteen laudoista teimme saunan terassille penkin. Saunan lauteet on tarkoitus keväällä petsata tummemmaksi. Lattiaan laitoimme tummanharmaan laatan, joka ei likaannu niin herkästi. Saunassa on puukiuas. Kiukaan uusimme viime syksynä.

Lisää esittelyjä myöhemmin. Tänään ostin puutarhamyymälästä laventelin, ihan vain siksi, että se tuoksui niin hyvältä. Pianhan sen saa laitettua kasvihuoneeseen tuoksumaan.

The house has been renovated one room at the time, after we've got funding for it. The sauna has original walls but we've renewed the benches. The floor tiles have also been replaced, as well as the sauna stove.


Levollista viikonvaihdetta!


4 kommenttia:

 1. ...ja kisut niiiin tyytyväisinä :)

  VastaaPoista
 2. Juu, tämä oli näky kun lähdin tänä aamuna töihin. Kyllä vähän harmitti lähteä.

  VastaaPoista
 3. Vanhoissa taloissa on taikaa! Onkos se Mimmi kun tuossa katselee siihen malliin, että lähde sä vaan, meillä on tässä jo vähän hommaa!

  VastaaPoista
 4. Juu, Mimmi katsoo että mene vaan töihin tienaamaan meille jauhelihaa, kyllä me pärjätään isin kanssa täällä.

  VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin, ilahdun jokaisesta!