sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Kasvihuoneen siivous ja kukkapenkkien raaputusta


Lämmin viikonloppu. Oli mukava ulkoilla ja hyötyliikkua. Eilen perkasin kukkapenkkiä, oli päässyt juolavehnittymään. Kissat olivat ulkona, juoksivat välillä terassin alle turvaan, sitten taas tutkimaan paikkoja. Mies rakensi seinää.


Tänään siivosin vähän kasvihuonetta. Toin matot sieltä ulos tuulettumaan. Kasvihuoneessa on jo mukavan lämmintä. Kun ei tulisi yöpakkasia.

I cleaned the green house  today. I gave the rugs an airing outside. The weather was nice and warm. The green house has survived the winter well. No damages for the floor or the windows.Voi että pidän tästä lattiasta. Talvi ei ole tuonut mitään tuhoja, lattia on hyvässä maalissa, ei ikkunan ikkunaa ole särkynyt. Laitoin narsissit kukkimaan kasvihuoneeseen, täällä on sopiva lämpö, mutta ei liikaa.


Kissat olivat innoissaan uudesta elinympäristöstä, tutkivat paikkoja, säikähtelivät joutsenia ja naapurin kissaa, juoksivat kilpaa, eivätkä malttaneet millään tulla sisälle.

The cats have been outside and they love it. They explored all the new places and ran for cover when big birds like swans appeared. Afterwards they were so tired, after all that fresh air. The neighbour's cats were out as well.Mies tyhjensi talvikompostorin ja minä laitoin sen lisäkompostoitumaan vuorotellen viime kesän lehtikomopostin ja kuivien lehtien kera.


Myös naapurin Roope ja Miisa olivat ulkoilemassa. Tässä vaiheessa omat kisut olivat jo sisällä lepäilemässä.


Taimet kasvavat sisällä ja tomaatit ovat jo koulimiskunnossa. Lisää pelargonin pistokkaita pitäisi laittaa ruukkuihin. Tila alkaa käydä vähiin.Taimia on kynttilälyhdyissä ja ruukkubarrikadien takana: meidän kaksi kissariiviötä maistavat mielellään kaikkea vihreää. Pian ei olisi missään taimissa lehtiä, ellei jotenkin suojaa niitä.

I've tried to shield the seedlings from the cats by placing them in lanterns and behind barricades made from pots. The cats like to taste everything green.Kisut olivat niin väsyneitä ulkoilupäivän jälkeen. Veera nukkui eteisessä villapaitani päällä ja Mimmi piti kynsillä kiinni matosta, ettei olisi kaatunut väsymyksestä. Kyllä oli ihana viikonloppu.

2 kommenttia:

  1. Vihdoin onnistui kirjautua lukijaksi! :) bloggerissa ollut jotain häikkää.....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa että onnistuit. Täytynee blogistinkin vähän terästäytyä, on ollut vähän luova tauko!

      Poista

Kiitos kun jätät kommentin, ilahdun jokaisesta!