maanantai 19. toukokuuta 2014

Lämpimän päivän touhuja


Kyllä on ollut ihanat ilmat. Luonto on puhjennut kukkaan oikein ryminällä. Kirsikan kukinta on hyvin runsasta, pörriäisiä on tullut vasta lähipäivinä. Olen saanut puutarhahommat vihdoin käyntiin kunnolla.

The weather has been lovely and warm. Everything blooms. The cherry flowers are abundant.
 


Kannoin kasvihuoneeseen tomaatinkasvatuslaatikot ja laittelin niihin kasvualustat valmiiksi. Heti kun yökylmät loppuivat, vein osan tomaateista kasvihuoneeseen. Pieniä taimia olen sinne kantanut joka päivä lisää.

I made ready the boxes, where I will grow my tomatoes. I have grown my own plants; Gardener's Delight, Marmande, Black Russian, Chocolate Chemj. I've also grown other little plants, summer flowers and herbs.


Kasvihuoneessa on ollut lämmintä 20-30 astetta viikonlopusta lähtien. Ostin sisä-ulkolämpömittarin, että saan vähän seurattua lämpötilaa tarkemmin. Istutin mm. Black Russiania, Gardener's Delightia, Chocolate Chemjiä ja Marmandea. Lisäksi minulla on paprikan taimia. Kurkku pitäisi vielä kylvää ja kesäkurpitsat.

Now that it's very warm, the temperature in the green house has been 20-30 degrees C.Nyt on huomannut ihan käytännössä, miten hyvä tämä iso kasvihuone on käytännössä. Sinne mahtuu paljon taimia ja lämpötila pysyy helteelläkin siedettävänä, kun molemmissa päissä on ovet joilla lämpöä voi säädellä. Korkeassa tilassa liika kuumuus nousee ylös. Vaikka yöt ovat olleet viileitä viime aikoihin asti, on sisällä tasainen lämpö ja kosteus, ja taimien päälle voi aina heittää harson lämmön pidättämiseksi.

This is my first real summer with the new green house. It has turned out to be very practical, with two doors and great hight, so that it won't get too warm. Even in cool weather the temperature is even and I can always cover the plants with a gauze. 


Kissatkin huomasivat miten viileä ja mukava on helteellä kasvihuoneen betonilattia. Ulkona oli aivan liian kuuma, jopa kissoille. Kasvihuoneessa kävi tuulenvire, kun ovet olivat auki. Veera chillaa.

Even the cats like to hang out in the green house in hot weather, as there's a nice breeze and the concrete floor is cool. Veera chilling out.


Istutin tänään ensimmäisiä kesäkukkia orvokkien jälkeen. Kokeilen tällaisia neilikoita korkeissa ruukuissa. Rautapataan ostin kahta erilaista markettaa, vaaleanpunaisen eri sävyjä.


Kirppislöytö, madonna.
Flea market find.


2 kommenttia:

  1. Ooh, kirsikankukkia minäkin innolla odottelen, näyttäisi siltä että puut ovat täälläkin kukkia täynnä. Samoin pihlajat ja syreenit. UPEA kirppislöytö, aivan ihana! Kisulikuva kruunaa koko komeuden :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä noita löytöjä tuntuu kertyvän. Tänään vietin päivän kannellen tavaroita paikasta toiseen ja siivoten perässä.

      Poista

Kiitos kun jätät kommentin, ilahdun jokaisesta!