lauantai 3. toukokuuta 2014

Arkihaaste 2/5

Lauantai on minulle arkipäivä, niin kuin sunnuntaikin. Olen perinyt vanhemmiltani ja isovanhemmiltani aikamoisen työteliään luonteen. En oikein osaa viettää vapaata, varsinkaan kevät- ja kesäaikaan. Tänään arkeni alkoi aamupalan ja hitaan ja rauhallisen hesarin luvun jälkeen keittiön ja olohuoneen imuroinnilla. Sitten en malttanut enää olla sisällä, kun aurinko kutsui. Lähdimme kisujen kanssa tarkistamaan mitä uusia sipulikasveja oli noussut kukkaryhmiin.

Tänään urakkani oli ulkorakennuksen takana oleva seinusta, joka on ollut kesannolla. Siinä kasvoi aiemmin sekaisin vattua, nokkosta ja vuohenputkea. Mies oli jo aiemmin laittanut ihan seinän viereen suodatinkankaan ja kuorikekatetta, Istutimme muutaman uuden vadelman ja yhden karhunvadelman, ja siirsimme vanhoja vadelmia lähemmäs seinää, linjaan uusien kanssa. Sitten leikkasimme suodatinkankaasta kaitaleen, teimme siihen viillot vadelmia varten ja lisäsimme päälle kuoriketta.


Valitettavasti kuorike loppui vieläkin kesken, pari säkkiä menee vielä. Vadelmarivi ei vielä paljon näy, uudet ovat vasta silmuasteella. Oikealla kompostorimme, jota käytämme ruokajätteille. Huomaa miehen hienosti korjaama ja punamultaama seinä.

Huomenna taas uudet kujeet.

2 kommenttia:

  1. Kylläpäs on siistin ja hienon näköistä, työ palkitsee tekijänsä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Pohjanmaalaiset sanoo, että tavallista yritettiin, mutta priimaa tuppaa tulemaan...;) Ja ainakin on hyvä mieli kun tulee valmista.

      Poista

Kiitos kun jätät kommentin, ilahdun jokaisesta!