sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Arkikuva 3/5

Tänään on koleaa, paitsi ihan aamulla paistoi aurinko. Jos sää säilyy näin kylmänä, hukun kohta taimiin. Sisällä on taimia ja viherhuoneessa on taimia. Lisäksi kylvän koko ajan lisää. Täytyyhän minulla olla kosmoskukkia ja zinnioita ja koristetupakkaa ja kaikkea. Kylväessä ei vain aina muista, että valmista kukkamaata on rajallisesti. Kesällä kuljeksin taimipottien kanssa ja yritän löytää jostain tyhjää multatilkkua, johon saisin mahtumaan edes yhden pienen kukan.

Tänään ruukutin pelargonin pistokkaita ja vaihdoin kelloköynnöksiä isompiin ruukkuihin. Jo pelkästään taimien kasteluun menee nykyään aikaa. Mutta kyllä kesä sitten palkitsee, kun joka paikassa kukkii.


Arkikuvassani on osa kasvihuoneessa olevista taimista. Olen virittänyt pöydän päälle kynttiläkruunusta roikkuvan harson, jonka vedän yöksi taimien ympärille. Lattialla ovat sinisarjaruukut sekä styrox-laatikoissa pieniä taimia. Tämä on salin puolta, joten lattia on tässä lämpimämpi (puulattia). Täytyy taas huokaista, miten ihana tämä kasvihuone on. Ainoastaan laskutilaa kaipaisin lisää. Täytyy kehitellä jotain siirrettävää pöytäsysteemiä tänne taimivaiheen ajaksi. Sitten kun tomaattilaatikot ovat paikallaan, ei tänne paljon pöytiä mahdukaan.

4 kommenttia:

 1. Siellä on astia poikineen! Minäkin huokaisen ihastuksesta joka kerta, kun laitat kuvan tästä ihanasta kasvihuoneesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, välillä tuntuu että astiat loppuu, varsinkin alusastiat. Kyllä on otettu kaikki mahdolliset tarjottimet, rikkinäiset vadit ja vanhat asetit käyttöön. Täytyisikin suunnata taas kirpparille...:)

   Poista
 2. Ihana huone, tuo lattia on ihan täydellinen! Haluan omaankin kotiin vielä joskus samanlaisen ruutulattian :) Ehkä keittiöön, en tiedä vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, olen kyllä samaa mieltä. Hassuinta on se, mistä lattian keksin. Katselin Lotjesdollshouse-nimistä minimaailma-nukkekotiblogia, ja siinä oli etusivulla pieni kylpyhuone. Siinä oli juuri sellainen ruutulattia ja koko huoneen ilme oli minusta ihanan kulahtanut ja jotenkin kuin mustavalkovalokuvat. Sitä mielikuvaa olen koettanut noudattaa koko kasvihuoneessa.

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin, ilahdun jokaisesta!