tiistai 1. tammikuuta 2013

En lupaa mitään

 
Vuoden ensimmäisenä päivänä voi vesisateessa vain muistella näitä aikoja. Aika monena vuonna on uutenavuotena satanut vettä. Muistan sen siitä, että aina on vaikeuksia saada kynttilät pysymään palamassa vesisateessa.


Huomenna on edessä arki ja paluu töihin. Joulu on takana ja jotenkin on vähän apea olo, dagen efter olo. Joulun koristeet tuntuvat jotenkin menneen talven lumilta. Tekisi mieli jo riisua ne pois. Loppiainen on kyllä jo viikonloppuna.

En tehnyt Uuden Vuoden lupauksia. En enää lupaa mitään etukäteen. Mutta silti voisin koettaa nyt saada itseäni nojatuolista ylös ja vähän liikkeelle. Valoisuuden lisääntyminen auttaa siinä. Täällä maalla on niin pimeää, että lenkille lähtö ei talviaikaan oikein innosta.

Voisin myös koettaa olla vähemmän ärtynyt. Ei antaisi pikkuasioiden häiritä itseään niin paljon. Olisi kiitollisempi. Asiat ovat kuitenkin aika hyvin. On katto pään päällä ja lämmintä ja ruokaa. On riittävästi terveyttä. On läheisiä joille voi kiukutella. On työtä ja toimeentulo.

Päivät alkavat pian pitenemään ja valon määrä lisääntyy. Odotan sitä. Olen kevätihminen. On hyvä että on kaikki neljä vuodenaikaa, mutta keväällä minä vasta tunnen eläväni. Pian voi alkaa katselemaan siemenkuvastoja.


On the first day of the New Year it is raining, again. It always seems to rain on New Year. I know this because I always have trouble keeping the candles outside burning in the rain.

I haven't made any promises for the New Year, I don't usually. But I could try to make the effort and get some more excercise. I'm not so keen on jogging in the dark and cold in winter time. When the days get longer and lighter, maybe then I get more energy.

I could also try to lighten up. Not be so angry and grumpy all the time, about small matters. To be more thankful about things that I have. Roof over my head and food and warmth. Being healthy enough, having a family and a job. All reasons to thank about.

The days will be getting longer and lighter. I'm looking forward to it. I'm a spring person. I like having all the four seasons, but spring time is my favourite. Then I become alive. It will soon be time to start browsing the seed catalogues.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät kommentin, ilahdun jokaisesta!