torstai 10. tammikuuta 2013

Projektit 2012 osa II

LAUTASHYLLY


Menin syksyllä puutöihin, kun jouduin pitämään entisöinnistä välivuoden. Siellä rakentelin tämän lautashyllyn. Käytin tähän vanhaa ja uutta puuta; hyllyt on sahattu liimapuulevystä, sivut ovat vanhoista ikkunalaudoista työpaikalta ja rimat höylätty ja sahattu omasta uusiokäyttövarastosta. En koskaan heitä mitään pois ennen kuin olen miettinyt, voisiko tavaraa käyttää jossain muualla. Olen sitä mieltä että maailmassa on jo aika paljon tavaraa, ja ellemme halua kohta laittaa rojusaarta maapallon ulkopuolelle, täytyy materiaalien kierrätystä alkaa tosissaan harrastaa.

Maali on itse valmistamani munatemperamaali. Ohje siihen löytyy täältä blogista toisaalta otsikolla Temperamaalia.

Lautasetkin on haalittu kirppikseltä ja osa äidiltä. Aloin kerätä lautasia jo pari vuotta ennen tätä hyllyä.

This plate rack I made in my carpentry evening classes. I used new and recycled wood and the paint is my own egg tempera paint. The plates are old too, mostly from flea markets.

PYYKINKUIVAUSTELINE


Tein tämän pyykinkuivaustelineen, koska meillä ei ole kuivausrumpua eikä talvikuivauspaikkaa lakanoille ja muulle isolle pyykille. Näin tällaisen pienemmän telineen kuvan jossain lehdessä ja suunnittelin sen pohjalta tämän itse. Päätyrimat ovat uusiokäyttövarastostani ja kuivausrimat ovat yksinkertaisesti harjanvarsia. Telineen saa litistettyä kasaan. Mitat ovat sellaiset, että lakana mahtuu siihen hyvin kuivumaan. Tätä voi myös käyttää kesällä ulkona vaikka maton kuivatukseen tai vaatteiden tuuletukseen.

I made this drying stand for drying bed linen indoors in the winter time. It is useful also for airing clothes outside or drying carpets and rugs. I used recycled timber and the rails are broom handles.

1 kommentti:

Kiitos kun jätät kommentin, ilahdun jokaisesta!