tiistai 29. tammikuuta 2013

Juniorin erikoinen elämä

Ahkerana kirjaston käyttäjänä kannan kotiin kirjoja pienen sivukirjaston verran. Aika monet kirjat ovat ns. katselukirjoja, joita selailen nojatuolissa, ja joista joskus poimin ideoita omaan kotiin. Useimmiten vain olen kateellinen ihmisille heidän kauniista kodeistaan, joissa on leveät lattialankut, korkeat huoneet ja vanhat kaunislasiset ikkunat. Kadehdin myös heidän salaisia, lehteviä puutarhojaan, joissa vesi solisee ja rehevät kasvit kukoistavat. Tiedän tietysti, että kuvilla voi valehdella, ja että ehkä minunkin puutarhastani voisi jostain kulmasta ottaa tuollaisia kuvia.

Luen myös oikeita lukuromaaneja, varsinkin talviaikaan. Puutarhaan ei vielä pääse, enkä ole lenkkeilevää tyyppiä. Olen viime aikoina huomannut lukiessani kummallisen asian. Minun on vaikea keskittyä enkä muista henkilöitä, jos lasken kirjan välillä pois. Varsinkin jos tulee välipäivä lukemiseen, joudun palaamaan taaksepäin ja tarkistamaan keitä nämä henkilöt oikein ovat. Olen jopa harkinnut muistilapun tekemistä kirjaa lukiessani, tyyliin Tim ja Tina ovat naimisissa, heidän poikansa Sam seurustelee Kittyn kanssa ja sitä rataa. Olenkohan tulossa vanhaksi, vai onko vain nykyajan hektinen työelämä vienyt kovalevytilani niin vähiin, ettei siellä ole tilaa tiedostolle Kirjat.

Sain eilen illalla loppuun Ron Curry Jr:n kirjan Juniorin erikoinen elämä. Pitkästä aikaa jokin kirja kolahti. Juniorin ollessa vielä äitinsä vatsassa ääni kertoo hänelle maailmanlopun päivän ja ajankohdan, n. 36 vuoden kuluttua. Tämä tieto vaikuttaa Juniorin elämään ratkaisevasti. Junior miettii koko ajan onko millään hänen tekemisillään mitään väliä, kun kaikki kuitenkin loppuu. Hänen on myös päätettävä kertooko hän tietonsa muille ihmisille.

Mielenkiintoista on mielestäni se, miten kaiken päättymisen päivämäärän tietäminen vaikuttaa Juniorin elämään niin voimakkaasti. Hänellä on tietysti vaihtoehtoja miten elää elämäänsä. Hän voisi tulla kiihkouskovaiseksi tai koettaa elää mahdollisimman hyvän elämän. Hän kuitenkin valitsee alkoholin ja riippuvuudet, eristäytymisen ja vieraantumisen läheisistään. Hän saa kuitenkin uuden mahdollisuuden ja kirja toisenlaisen lopun.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät kommentin, ilahdun jokaisesta!