tiistai 12. maaliskuuta 2013

Remonttisuunnitelmia


Valon lisääntyessä alkavat mielessä kutkuttaa remonttisuunnitelmat. Alakerrassa on työhuone/vierashuone, jota on vain maalattu taloon muuton jälkeen. Huoneella on taipumus kerätä käsistä laskettua tavaraa ja muuttua rojuhuoneeksi. Sinne heitetään narulta puhtaat pyykit odottamaan käsittelyä. Pöydälle tulee kasattua huushollista kerättyä tavaraa odottamaan lajittelua oikeille paikoilleen.


Olen miettinyt huoneen käyttötarkoitusta. Olen kerännyt sinne käsityötarvikkeeni, ompelukoneen sekä kankaat ja langat. Laitoin sinne vintiltä pölyä keräämästä vanhan LP-levysoittimen ja virittimen käyttökuntoon, mutta totesin että joko virittimessä tai kaiuttimissa on vikaa, koska ääni särisee. Ostin jopa uuden neulan levysoittimeen. Olisi mukavaa kuunnella vanhoja levyjä. Mietin myös pianon siirtämistä olohuoneesta tähän huoneeseen. Olohuoneessa ei voi soittaa, koska siellä on useimmiten tv auki, ja piano on epäkäytännöllisesti tv:n vieressä. Se pitäisi myös virittää. En ole soittanut vuosikausiin, mutta voisiko soittotaitoa alkaa viritellä uudelleen?

Huoneessa on ikkunat kahdella seinällä ja sen vuoksi olen käyttänyt sitä myös taimien kasvattamiseen keväällä. Siinä on hyvä valo ja huoneen voi pitää sopivan lämpöisenä patterien säätämisellä.


Olen suunnitellut huoneeseen työpöydäksi käytöstä poistettua väliovea, joka on hyvän kokoinen, 2 metriä pitkä. Siihen voisi laittaa irtojalat, esim. Ikealta löytyy punaisia jalkoja. Oven voisi päällystää vahakankaalla tai kankaalla. Vierashuoneen sänkynä toiminut levitettävä nuorisolaveri täytyy siirtää yläkertaan. Meillä käy kyllä niin harvoin yövieraita, että vierashuoneeksi on turha varata omaa tilaa. Kaikkien toimintojen mahduttamista yhteen tilaan rajoittaa vielä huoneen pienehkö koko ja vähän hankala L-muoto. Työpöytä olisi lisäksi kiva saada ikkunan eteen. 


Olemassa olevat kalusteet eivät kaikki mahdu huoneeseen. Lisää hyllytilaa tarvitsisi käsityötarvikkeille sekä stereoille, jotka tällä hetkellä ovat erilaisten lipastojen ja pikkupöytien päällä. Huoneen tulisi myös näyttää siistiltä ja kivalta silloin kun siellä ei ole mitään työtä meneillään. Tarvitaan siis jonkinlainen verhosysteemi hyllyjen eteen.

Valkoinen paneliseinä saa jäädä, muut seinät tapetoidaan. Olen ajatellut jotain kukallista, tai lintuja, kukkia, tai sitten ruudullista yksinkertaista tapettia. Vaihtoehtoja on liikaa. Pääasia on kuitenkin toiminnallisuus ja selkeys. Saa nähdä mitä tästä tulee.

I've been thinking about renovating again. The guest/work room needs doing something. It is too crowded with the guest bed, arm chair, dresser and chairs. There's even an old excercise bike standing there. The room has too many functions. I want it to be a study, a working space, where I can sew and design and maybe play records on my old turntable, or play the piano. The piano is now in the living room, right next to the television, impossibly placed for playing. It also needs tuning. I haven't played it for years. Maybe it is time to start again?

2 kommenttia:

  1. Kukkatapettia kannatetaan!
    Kiva kun kävit jättämässä kommentin Saaripalstalle niin löysin tänne (ja sattui vieläpä olemaan sellainen hetki, että ehdin - usein jää käymättä). Sinullakin on tosi kiva blogi!
    Tsemppiä keväänodotukseen.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kannustuksesta, Saila! Mukavaa että kävit katsomassa. Blogini on vielä aika uusi ja olen tosi iloinen kaikista kommenteista. Odotan innolla kevättä, että pääsen ottamaan puutarhakuvia. Laitetaan kukkatapetti korvan taa!

    VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin, ilahdun jokaisesta!