lauantai 20. huhtikuuta 2013

One track mind

Valitan, mahdolliset lukijat: minun päähäni ei nyt kerta kaikkiaan tällä hetkellä mahdu muuta kuin kasvihuone ja kaikki siihen liittyvä. Ehkä kohta kyllästyn aiheeseen. Tosin tänään kävimme kirpparilla, alunperin katsastamassa muuatta rautakaminaa, jonka olemme siellä nähneet. Se vain oli edelleen liian kalliin tuntuinen, joten jäi vielä kauppaan. Sen sijaan bongasin juuri kasvihuoneeseen (!) sopivan pikkuhyllyn, jonka voi laittaa ikkunan viereen pikkutaimien kasvatusta varten. Hylly oli minun mielestäni vähän kallis, 25 euroa, mutta mielestäni täydellinen paikkaansa. Ostin myös pyörällisen ruukunalustan (1,50 e), kun sekin sopii teemaan.Haeskelen tällaisia rauta- ja metalliesineitä kasvihuoneen somistukseksi. Tässä riittääkin pitkäksi aikaa mukavaa kirppiskiertelyä, astioita kun ei mahdu enää keittiön hyllyille, enkä saa ostaa yhtään pellavapyyhettä enää. (Ostin tosin myös yhden sinikuvioisen kahvikuppiparin, älkää kertoko kenellekään!)

Mieskin osti itselleen lenkkarit kirppikseltä, ihan pitämättömät. Tänään hänellä oli kasvihuoneessa vuorossa piipun paikkausrappaus. Minä puolestani sain pohjamaalattua viisi ikkunaa aurinkoon kuivumaan. Kittaus seuraavaksi, sitten päällysmaali. Mukavaa kun jokin asia vähän edistyykin. Tuli myös takapakkia; rikoin tänään taas yhden lasin. Yhdessä ikkunassa oli niin naftin kokoinen lasi, etten saanut sitä millään irti, vaikka kuumailmapuhalsin kittejä kuinka. Sitten kuului vain naps. Mietin tuossa että jospa laittaisi ylimääräisen välipuun johonkin ikkunaan, kun tulee noita vajaaruutuja.


Nyt on lumet hävinneet sen verran, että jouluruusut tulivat esiin. Niissä on tosi paljon kukkia, ei ole ennen ollut niin paljon. En muistanut ottaa kuvaa vielä. Yksi rhodo on jostain syystä melko ruskettunut, liekö saanut aurinkoa liikaa. En ole varjostanut tänä vuonna ollenkaan. Myös kartiokuusissa on ruskeaa. Kukkapenkeistä nousee piippoja joka paikassa. Kevät tulee kohisten.Odotamme jäidenlähtöä lähijärvestä minä päivänä hyvänsä.

I'm sorry, dear reader: I've got just one thing on my mind and it is the green house. Maybe I'll get bored soon. Today a visit to the flea market in search of a stove for the green house. We didn't buy one, but we found some shelves, good for small nursery plants. Also a plant stand with wheels. I base painted 5 windows, ready for the putty. I also broke a window. It was so tight for the frame, that I had a hard time getting it out. The hellebores are in bloom, a lot of the snow has melted.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät kommentin, ilahdun jokaisesta!